Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fideszé a kötőjeles mozgalom

2002.05.21. 11:36
Bár a Fidesz-MPP vezetői egyhangúlag cáfolták, hogy az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi Forza Italia mozgalmának mintáját követve hoznának létre egy szerveződést, a párt mégis teljes körű igényt nyújtott be a Hajrá Magyarok mozgalom lehetséges internetes elérhetőségeire. Sőt a Fidesz lefoglalta magát a mozgalom.hu domainnevet is. Azt azonban egyelőre titok övezi: milyen tartalommal töltik fel ezeket az oldalakat.
Orbán Viktor távozó miniszterelnök többször is cáfolta, hogy pártja egy új, a Fidesztől független jobboldali mozgalom létrehozását tervezi. A kormányfő a kabinet egyik korábbi ülését követően azt állította, hogy pártja körül így is "ősrobbanásszerű" folyamat zajlik, ezért nem látja indokát, hogy "központilag" felülről alakítsanak ki egy új szervezetet.

Orbán kijelentésével azokra a sajtóértesülésekre reagált, amely szerint a Fidesz követné Silvio Berlusconi példáját és Hajrá Magyarok néven honosítaná a Forza Italia mozgalom ötletét. A távozó kormányfő a választási vereséget követő Budai Várban tartott beszédében "polgári körök" létrehozására buzdította híveit. A reménye szerint százával alakuló körök összefogásával pedig a párt úgynevezett demokráciaközpontját bízta meg.

Kötőjeles mozgalom

A cáfolatok ellenére a Fidesz két héttel a választások után már beadta domainigényléseit a Hajrá Magyarok mozgalom elérhetőségeire. A Fidesz a hajra-magyarok-mozgalom.hu mellett meg kívánta szerezni a hajra-magyarorszag-mozgalom.hu, a hajra-magyarok.hu és a hajra-magyarorszag.hu domainnevet is. Sőt a párt igényt nyújtott be a - nemesen egyszerű - mozgalom.hu névre is. A Fidesz azért a kötőjeles változatait regisztráltatta még el nem indult mozgalmának, mert a kötőjel nélküli változatot már korábban megszerezte a zalaegerszegi Zebra Klub Kft. A vállalkozás egyelőre nem tudja mit kezd két domainnevével.

Az Internet Szolgáltatók tanácsa szerint miután letelt a kéthetes türelmi idő és senki sem nyújtott be igénylést ezekre a domainnevekre, napokon belül megtörténhet az internetcímek bejegyzése.

Egyelőre titok a tervezett tartalom

Egyelőre csak annyi tudható, hogy nem lesznek üresen hagyva a Fidesz által bejegyeztetett internetes oldalak - közölte érdeklődésünkre Ambrus Balász, a Fidesz sajtóosztályának munkatársa, aki arról nem árulhatott el részleteket, hogy pontosan mit találhatunk majd ezeken az oldalakon.