Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A Fideszé a kötőjeles mozgalom

2002.05.21. 11:36
Bár a Fidesz-MPP vezetői egyhangúlag cáfolták, hogy az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi Forza Italia mozgalmának mintáját követve hoznának létre egy szerveződést, a párt mégis teljes körű igényt nyújtott be a Hajrá Magyarok mozgalom lehetséges internetes elérhetőségeire. Sőt a Fidesz lefoglalta magát a mozgalom.hu domainnevet is. Azt azonban egyelőre titok övezi: milyen tartalommal töltik fel ezeket az oldalakat.
Orbán Viktor távozó miniszterelnök többször is cáfolta, hogy pártja egy új, a Fidesztől független jobboldali mozgalom létrehozását tervezi. A kormányfő a kabinet egyik korábbi ülését követően azt állította, hogy pártja körül így is "ősrobbanásszerű" folyamat zajlik, ezért nem látja indokát, hogy "központilag" felülről alakítsanak ki egy új szervezetet.

Orbán kijelentésével azokra a sajtóértesülésekre reagált, amely szerint a Fidesz követné Silvio Berlusconi példáját és Hajrá Magyarok néven honosítaná a Forza Italia mozgalom ötletét. A távozó kormányfő a választási vereséget követő Budai Várban tartott beszédében "polgári körök" létrehozására buzdította híveit. A reménye szerint százával alakuló körök összefogásával pedig a párt úgynevezett demokráciaközpontját bízta meg.

Kötőjeles mozgalom

A cáfolatok ellenére a Fidesz két héttel a választások után már beadta domainigényléseit a Hajrá Magyarok mozgalom elérhetőségeire. A Fidesz a hajra-magyarok-mozgalom.hu mellett meg kívánta szerezni a hajra-magyarorszag-mozgalom.hu, a hajra-magyarok.hu és a hajra-magyarorszag.hu domainnevet is. Sőt a párt igényt nyújtott be a - nemesen egyszerű - mozgalom.hu névre is. A Fidesz azért a kötőjeles változatait regisztráltatta még el nem indult mozgalmának, mert a kötőjel nélküli változatot már korábban megszerezte a zalaegerszegi Zebra Klub Kft. A vállalkozás egyelőre nem tudja mit kezd két domainnevével.

Az Internet Szolgáltatók tanácsa szerint miután letelt a kéthetes türelmi idő és senki sem nyújtott be igénylést ezekre a domainnevekre, napokon belül megtörténhet az internetcímek bejegyzése.

Egyelőre titok a tervezett tartalom

Egyelőre csak annyi tudható, hogy nem lesznek üresen hagyva a Fidesz által bejegyeztetett internetes oldalak - közölte érdeklődésünkre Ambrus Balász, a Fidesz sajtóosztályának munkatársa, aki arról nem árulhatott el részleteket, hogy pontosan mit találhatunk majd ezeken az oldalakon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!