Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Makovecz tornyaiba költözik Orbán

2004.01.07. 16:22
Január első napjai óta már a Józsefvárosban bérelt irodaházban működik a Fidesz pártközpontja. A Szentkirályi utcai székház hatodik emeletére tervezett elnöki szint egyelőre még nem készült el.
Lezárult az év végi költözködés, ám teljes egészében még nem készült el a Fidesz-MPSZ új székháza.

Havi négymillió

#alt#
Kilkkeljen, járja be Ön is a pártszékházat!
Az ellenzéki párt központja azonban már január eleje óta a Szentkirályi utca 18-ban működik. A 2100 négyzetméteres épületet a Ernst and Young Tanácsadó Kft. közvetítésével választotta ki a pártvezetés. A szervezet négyzetméterenként havi 7,5 eurót, azaz havi 4 millió forintot meghaladó bérleti díjat fizet a tulajdonosnak, a Raiffeisen Evolution Kft.-nek. A párt azonban a költözés befejeződése után a kiürített Lendvay utcai székház kiadását tervezi. Az ingatlan kiadásából bevételhez is jut majd a párt.

Makovecz stílusában

A hatemeletes Makona-irodaházat részben Makovecz Imre tervezte. Az ismert építész egyébként a választási kampányban személyesen is támogatta a Fidesz kampányát, majd a választási vereség után budai irodájában alakult meg Orbán Viktor részvételével a Szövetség a nemzetért polgári kör.

Különösen az irodaház homlokzatának felső részén szembetűnőek Makovecz stílusának jegyei. A tornyokba csúcsosodó épület legfelső emeletén kapott helyet a Fidesz elnökének irodája. A hatodik szinten azonban csak a következő napokban rendezkednek be. A zárt belsőudvaros épület aljában, az utca szint alatt található az úgynevezett lovagterem, amely várhatóan a Fidesz sajtótájékoztatóinak ad majd helyet.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft