Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három fideszes megyei lista még kérdéses

2002.08.21. 18:19
Tizenegy megyében és a fővárosban lesz a Fidesznek és az MDF-nek közös listája, a maradék megyékben a Fidesz az MKDSZ-szel, a Kisgazda Szövetséggel és helyi polgári egyesületekkel működik együtt. A Fidesz Országos Választmánya szerdán három megye listáját nem fogadta el, ezekről további egyeztetéseket tart szükségesnek a testület.
Az MDF-fel tizenegy megyében és tizenkettedikként Budapesten indít közös listát a Fidesz - közölte a Fidesz választmányi ülésének szünetében Deutsch Tamás, a párt alelnöke. A két párt egymástól függetlenül indul Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Nógrád, Pest, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében.

Deutsch tájékoztatása szerint, a fennmaradó megyékben is közös listán szerepelnek a párt jelöltjei, de ezeken a helyeken nem az MDF, hanem az MKDSZ, a Kisgazda Szövetség és különböző helyi polgári egyesületek lesznek a partnereik.

Kövér László, az országos választmány elnöke közölte: Győr-Moson-Sopron megyét kivéve valamennyi megyében együttműködnek az MKDSZ-szel; a Fidelitas-szal és a Kisgazda Polgári Egyesülettel pedig mindenhol közösen indulnak. Kövér rámutatott: a Lungo Drommal eseti az együttműködés, hiszen van olyan megye, ahol a roma szervezet az önálló indulás mellett döntött.

A Fidesz választmánya nem fogadta el a Csongrád megyeiek jelöltlistája közül sem a megyei listát, sem pedig a tízezer fősnél kisebb települések úgynevezett kislistáját. A Heves megyeieknek megfontolásra visszaküldték a kislistákat, míg Zala megyében további egyeztetést tartanak szükségesnek a jelöltekkel kapcsolatban. A vitás listákat augusztus 31-éhg kell újra benyújtaniuk a megyei szervezeteknek.

Tizenhat megye esetében született meg a végső döntés a szerdai választmányi ülésen, ezekben mind a kistelepülések, mind pedig a megyei lista jelöltjeit jóváhagyták a küldöttek. Budapesten együtt indul a Fidesz, az MKDSZ, a Lungo Drom, a Kisgazda Szövetség, a Fidelitas és az MDF. A listavezető Katona Kálmán lesz, őt Deutsch Tamás budapesti elnök követi, a harmadik Szőke László, az MDF fővárosi választmányának elnöke. A negyedik Deák András, az MKDSZ budapesti elnöke lett, Wintermantel Zsolt, a Fidelitas budapesti elnöke pedig az ötödik. A Fidesz Budapesten nem állít saját főpolgármester jelöltet, hanem a "független"' Schmitt Pált támogatják.