Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Hirtelen leváltások és kinevezések a Fidesz-stábban

2006.02.20. 13:33
A választások előtt másfél hónappal átalakítja kommunikációs osztályait a Fidesz. A frakció sajtóosztályának és a Szentkirályi utcai központ kommunikációs csapatának egyesítése személyi konzekvenciákkal is jár.

Információink szerint a héten egyesíti eddig elkülönítetten működő sajtóosztályait a Fidesz.

Újrarendezés

Az ellenzéki párt kevesebb mint hét héttel a választások előtt a teljes kommunikációs stábot érintő átszervezést hajt végre. A 2003 óta külön csapattal, Áder János felügyelete alatt működő parlamenti sajtóosztály beolvad a Fidesz-központban működő stábba. A sorok újrarendezése személyi változásokkal jár. Úgy tudjuk, hogy a csapat vezetését Hammerstein Judit, a frakciósajtó eddigi vezetője veszi majd át, a Rogán Antal kampányfőnöki kinevezése után a kommunikációs igazgatói posztra került Fekete Zoltánt pedig leváltják. A kampány közepén váratlanul bejelentett átszervezést azzal magyarázták, hogy az Országgyűlés munkájának befejeztével a frakciósajtó munkája lényegében megszűnt, és nem lenne célszerű megosztott formában fenntartani a két részleget, figyelemre méltó azonban, hogy a központi stábot lényegében irányító Rogán Antal kampányfőnök a Fidesz-elnökség múlt heti ülésén kapott kemény bírálatokat a botrányokért és az azokat követő kommunikációs zavarokért.

Megosztották

Orbán Viktor pártelnök két éve jelentette be, hogy a szövetséggé alakuló párt Szentkirályi utcai központjában önálló sajtóosztályt hoznak létre. Akkor Csépe Krisztinát kérték fel az új csapat vezetésére, később Meszleny László, a Magyar Rádió jelenlegi hírfőnöke látta el a kommunikációs vezetői feladatokat. Meszleny idején a két sajtóosztály között kisebb összetűzés is kialakult, miután a frakciónál sorozatos hibákkal vádolták a központ kommunikációját. Tavaly januárban Áder jóváhagyásával direkt szabadságolták a frakció sajtósait, hogy a központ is "megmutathassa", mit tud. Hamarosan távozott Meszleny, helyét Hammerstein helyettese Fekete Zoltán vette át.

Az MTI információi szerint változás készül a szóvivői posztokon is. Jelenleg Révész Máriusz a pártszóvivő, Halász János pedig a frakció kommunikációját vezeti.

Az Index kérdésére az átszervezés okairól és részleteiről a pártban senki sem akart nyilatkozni, az ügyben kedden tartandó sajtótájékoztatóig ugyanis nyilatkozatstopot rendeltek el.