Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A 'balos' trénerek helyett jobboldaliak képezhetik a Fideszt

2003.10.31. 11:15
Lezárt ügy a polgári körök számára a Fidesz "balos" kommunikációs trénerei, Simon András, Heltai Péter és Kálmán Olga miatt tiltakozás - jelentette ki Hende Csaba. A médiatréninget korábban a Fidesz belső háborúja egyik állomásaként láttató Magyar Demokrata legújabb számában már védelmébe veszi a résztvevő újságírókat és a szervező Várhegyi Attilát is. A párt kommunikációs csapata egyébként várhatóan a jövő héten dönti el, kik tartják a Fidesz "arcai" számára megindított továbbképzés-sorozat következő részét.
A jobboldali közvélemény szerencsétlen tájékoztatása miatt alakult ki "lincshangulat" a Fidesz által alkalmazott "baloldali" trénerek miatt, állítja Bayer Zsolt a Magyar Demokratában megjelent sajtóklubos publicisztikájában, jóllehet "klubtársa", Bencsik András nemrégiben kommunistaként aposztofálta azokat az újságírókat, akik a párt sajtócsapatának tartottak továbbképzést a médiaszereplések technikáiról.

Helyre tették

Bayer írásában védelmében veszi az egyik balosnak kikiáltott tévést, Heltai Pétert, és a tréning szervezőjét, Várhegyi Attilát is, akit az ügy kapcsán több polgári kör árulónak nevezett, és maga a Magyar Demokrata is Orbán Viktor liberális belső ellenzékeként írt le. A Fidesz országos választmánya egykori vezetőjének ügye Hende Csaba szerint is lezárult. A polgári körök koordinációjáért felelős képviselő szerint Orbán Viktor október 23-i beszéde, és Navracsics Tibor kabinetfőnök polgári köröknek címzett üzenete "helyre tette a kérdést". Hende az Index kérdésére el mondta, a polgári körök valóban tartanak majd munkaértekezletet Budapesten, ám ott nem a tréning ügyét tárgyalják majd.

Jobbról is kérdeznek

A Fidesz kommunikációs csapata egyébként várhatóan a jövő héten dönti el, kiket kérnek fel a következő továbbképzés megtartására. Az Index információi szerint a párt szavazóbázisában is általános megrökönyödés kiváltó eset miatt várhatóan jobboldali újságírók számíthatnak majd a meghívásra. Az előző alkalommal Csépe Krisztina, a Fidesz-MPSZ sajtófőnöke, Sunyovszky Szilvia tanácsos, Halász János frakciószóvivő, Révész Máriusz fideszes pártszóvivő (Révész családi okok miatt távolmaradt), Vígh Ilona, a Női Tagozat elnöke, Aszódi Pál, a nyugdíjas, és Hargitai János, a falusi tagozat vezetője kapott pluszoktatást a kétnapos dobogókői eseményen.