Piroska
-2 °C
5 °C

Nagyon zárt ülés

2001.02.01. 12:33
Pénteken és szombaton tartja a Fidesz kibővített elnökségi ülését Telkiben, az eseményről azonban kizárólag a Magyar Távirati Irodát tájékoztatja a párt sajtóosztálya, tudta meg az Index Farkas Attila sajtófőnöktől. Az Index korábban már hírül adta: ezen a tanácskozáson születik döntés arról, a kisgazdapárt nélkül, avagy e párttal közösen készüljön-e a vezető kormánypárt a 2002-es parlamenti választásokra. A zárt tanácskozásnak még csak a helyszínére sem engedik be az újságírókat, így a kisgazda rendezvényeken már megszokott gyakorlat szerint a média képviselői a program helyszíne előtt, az utcán várakozhatnak a hírekre.

Nem tart sajtótájékoztatót a Fidesz Telkiben tartandó elnökségi üléséről, közölte az Indexszel Farkas Attila, a párt sajtófőnöke. Tájékoztatása szerint a fontosabb, a nyilvánosságra tartozó döntésekről a párt a Magyar Távirati Irodán keresztül tájékoztatja a sajtót. Ennek oka többek között az, hogy például pénteken csak este kezdődhet el az érdemi munka, mert a párt vezetői közül többen részt vesznek Sinkovits Imre, a közelmúltban elhunyt színészóriás temetésén.

Pénteken és szombaton tartja a Fidesz kibővített elnökségi ülését Telkiben
A párt Telkiben többek között olyan fontos kérdésekben határoz, minthogy a kisgazdapárttal vagy nélküle indul neki a 2002-es választásoknak a vezető kormánypárt. Sokan biztosra veszik, ezen a tanácskozáson formálisan is megerősíti a pártvezetés azt, hogy a választók többsége számára szalonképtelenné vált kisgazdapárttal nem köthető megállapodás, csak abban az esetben, ha Torgyán József leköszön pártelnöki posztjáról.

A kétnapos elnökségi ülésnek még csak a helyszínére sem engedik be az újságírók. Ennek oka Farkas Attila sajtófőnök szerint az, hogy a sajtó be se férne az elnökségi ülés helyszínéül szolgáló épületbe. Így a kisgazdapárt vezetőségi ülésein már megszokott gyakorlat szerint a médiumok munkatársai csak a kerítésen kívül, az utcán várakozhatnak a hírekre. Arra persze mód lesz a sajtófőnök tájékoztatása szerint, hogy a párt vezető testületének tagjaitól telefonon szerezzenek információkat az újságírók.