Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A Fidesz ígéreteivel szembesíti a koalíciót

2006.09.05. 13:43
A kormánypártok választási ígéreteit kéri számon központi kampányában a nagyobbik ellenzéki párt. A Fidesz óriásplakátjai egyik felén felidézi azt a szocialista ígéretet, hogy nem lesz tandíj, illetve például, hogy nem lesz fizetős az egészségügy, másik felén pedig az egyszerű üzenet olvasható, hogy "Jó reggelt Magyarország". A Fidesz vezetői országjárásra is indulnak.

Szembesítő kampányba kezd a Fidesz, az ellenzéki párt helyi, pozitív üzeneteket is hordozó kampánya mellett óriásplakátokon, rádió és tévéspotokban szembesíti a kormánykoalíciót választási ígéreteivel. A Fidesznek öt központi óriásplakátja lesz, amelyeken arra emlékeztetnek, a koalíciós pártok azt ígérték, hogy nem lesz tandíj, nem lesz fizetős az egészségügy, megakadályozzák a lakossági gázár emelkedését, illetve adókat csökkentenek.

A plakátok érdekessége, hogy azokon egy emailcím kivételével egyáltalán nem jelenik meg az ellenzéki párt neve és logója. A kormánypártok választási ígéreteivel szemben a másik oldalt csupán egy Jó reggelt, Magyarország! felirat és az alig egy hónapja indított aláírásgyűjtő program eddig kevéssé ismert jelvénye, egy vekker jeleníti meg.

Az ellenzéki párt vezetői a központi kampány mellett országjárásra is indulnak, az országjáráson a párt két alelnöke, Varga Mihály és Pelczné Gáll Ildikó vesz majd részt, illetve Kövér László választmányi elnök és Navracsics Tibor frakcióvezető.


Klikk a képre!

Varga Mihály a kampányért felelős alelnök szerint jóval olcsóbb és szerényebb kampányra készülnek, mint tavasszal, azt valószínűsítette, hogy a szocialistáknál több nagyságrenddel kevesebbet költenek. Így nem lesz például Fidesz-kamion és csak néhány nagyobb szabású program lesz, a szeptember 23-ai nagygyűlés előtt.

A Magyar Hírlap keddi cikke szerint Orbán napi három-négy helyre megy majd el, ezen a héten Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyéket látogatja végig. A pártelnök a nyilvános szereplések mellett újra végiglátogatja körútja során a párt helyi aktivistáit, hogy személyesen bátorítsa őket az október elsejei mozgósításra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!