Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz ígéreteivel szembesíti a koalíciót

2006.09.05. 13:43
A kormánypártok választási ígéreteit kéri számon központi kampányában a nagyobbik ellenzéki párt. A Fidesz óriásplakátjai egyik felén felidézi azt a szocialista ígéretet, hogy nem lesz tandíj, illetve például, hogy nem lesz fizetős az egészségügy, másik felén pedig az egyszerű üzenet olvasható, hogy "Jó reggelt Magyarország". A Fidesz vezetői országjárásra is indulnak.

Szembesítő kampányba kezd a Fidesz, az ellenzéki párt helyi, pozitív üzeneteket is hordozó kampánya mellett óriásplakátokon, rádió és tévéspotokban szembesíti a kormánykoalíciót választási ígéreteivel. A Fidesznek öt központi óriásplakátja lesz, amelyeken arra emlékeztetnek, a koalíciós pártok azt ígérték, hogy nem lesz tandíj, nem lesz fizetős az egészségügy, megakadályozzák a lakossági gázár emelkedését, illetve adókat csökkentenek.

A plakátok érdekessége, hogy azokon egy emailcím kivételével egyáltalán nem jelenik meg az ellenzéki párt neve és logója. A kormánypártok választási ígéreteivel szemben a másik oldalt csupán egy Jó reggelt, Magyarország! felirat és az alig egy hónapja indított aláírásgyűjtő program eddig kevéssé ismert jelvénye, egy vekker jeleníti meg.

Az ellenzéki párt vezetői a központi kampány mellett országjárásra is indulnak, az országjáráson a párt két alelnöke, Varga Mihály és Pelczné Gáll Ildikó vesz majd részt, illetve Kövér László választmányi elnök és Navracsics Tibor frakcióvezető.


Klikk a képre!

Varga Mihály a kampányért felelős alelnök szerint jóval olcsóbb és szerényebb kampányra készülnek, mint tavasszal, azt valószínűsítette, hogy a szocialistáknál több nagyságrenddel kevesebbet költenek. Így nem lesz például Fidesz-kamion és csak néhány nagyobb szabású program lesz, a szeptember 23-ai nagygyűlés előtt.

A Magyar Hírlap keddi cikke szerint Orbán napi három-négy helyre megy majd el, ezen a héten Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyéket látogatja végig. A pártelnök a nyilvános szereplések mellett újra végiglátogatja körútja során a párt helyi aktivistáit, hogy személyesen bátorítsa őket az október elsejei mozgósításra.