Judit
2 °C
7 °C

Fizetőssé vált a parkolás az ország legkisebb városában

2008.04.08. 17:45
Az 1200 lelkes városban óránként 120 forintért lehet parkolni, de a helyieknek nem kell fizetniük.

Április elsejétől már nem lehet ingyen parkolni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza központjában. Lesovics Miklós, az ország legkisebb, 1200 lelkes városának polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is bevezették tavasztól a fizetős parkolást a település központjában. Ennek értelmében az autósoktól az arra kijelölt területeken 120 forintot kérnek egy óra parkolásért.

A polgármester azt is közölte, hogy tavaly a parkolási díjból több mint egymillió forint jövedelme származott a városkának. Idén a tervek szerint nemcsak a városközpont válik fizetőssé, de a környékbeli utcákban is megszűnne az ingyenes parkolás lehetősége. A város első embere arról is beszámolt, hogy a helyiek a Térségi Művelődési Ház mögött továbbra is ingyen parkolhatnak és a rendezvények idején a meghívott vendégeknek sem kell majd fizetniük a pálházi tartózkodásukért.

Pálháza Magyarország legészakibb részén, a Zempléni-hegység keleti oldalán elterülő, földrajzi-földtani értelemben rendkívül változatos megjelenésű és páratlan természeti értékű, egészséges mikroklímával rendelkező hegyközi tájegység középpontjában fekszik. Vonzása a Hegyköz 17 településére terjed ki. A település 2005-ben kapta meg a városi címet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?