Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Fizetőssé vált a parkolás az ország legkisebb városában

2008.04.08. 17:45
Az 1200 lelkes városban óránként 120 forintért lehet parkolni, de a helyieknek nem kell fizetniük.

Április elsejétől már nem lehet ingyen parkolni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza központjában. Lesovics Miklós, az ország legkisebb, 1200 lelkes városának polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is bevezették tavasztól a fizetős parkolást a település központjában. Ennek értelmében az autósoktól az arra kijelölt területeken 120 forintot kérnek egy óra parkolásért.

A polgármester azt is közölte, hogy tavaly a parkolási díjból több mint egymillió forint jövedelme származott a városkának. Idén a tervek szerint nemcsak a városközpont válik fizetőssé, de a környékbeli utcákban is megszűnne az ingyenes parkolás lehetősége. A város első embere arról is beszámolt, hogy a helyiek a Térségi Művelődési Ház mögött továbbra is ingyen parkolhatnak és a rendezvények idején a meghívott vendégeknek sem kell majd fizetniük a pálházi tartózkodásukért.

Pálháza Magyarország legészakibb részén, a Zempléni-hegység keleti oldalán elterülő, földrajzi-földtani értelemben rendkívül változatos megjelenésű és páratlan természeti értékű, egészséges mikroklímával rendelkező hegyközi tájegység középpontjában fekszik. Vonzása a Hegyköz 17 településére terjed ki. A település 2005-ben kapta meg a városi címet.