Alfréd
-2 °C
2 °C

Torgyánnál a kisgazda kassza kulcsa

2001.05.14. 11:24
A Postabank nem tett eleget Lányi Zsolt, a Budapesten megválasztott FKGP elnökének, s nem zárolta a pénzintézet kisgazda vagyonát. Erről Lányiékat már pénteken értesítették, ám az erről szóló levelet csak ma bontották ki. A másik bankszámlát, amely az ABN AMRO Banknál van, akár zárolhatják is, hiszen egy fillér sincs rajta. Lányi egyelőre még nem megy el a Fővárosi Bíróságra, hogy fellebbezzen a bíróság csütörtöki döntése ellen, ugyanis jogászok hadát kérte meg arra, hogy vizsgálják meg, miként jegyezné be őt a bíróság az FKGP elnökének.
Múlt héten kezdeményezte Lányi Zsolt, a Budapesten megválasztott kisgazdapárt elnöke, hogy zárolják az FKGP vagyonát. Tartott ugyanis attól, hogy véletlenül eltűnik egy-két dolog, még mielőtt véglegesen átvehetnék a hatalmat a Belgrád rakparti székházban. Egyik bank sem, amelyeknél kisgazda bankszámlákat vezettek, mert lépni az ügyben a bíróság döntéséig. A Fővárosi Bíróság azonban csütörtökön úgy döntött: Torgyán József a kisgazdapárt elnöke, s a ceglédi nagygyűlés és nagyválasztmány tekinthető legitimnek, nem pedig a budapesti.

Torgyán József
A Postabank ezután már pénteken értesítette Lányi Zsoltot határozatukról, ám a levelet a politikus csak ma bontotta ki. Ebben az áll, hogy elutasítják a zárolást, ugyanis a hivatalosan bejegyzett pártelnök Torgyán József. A másik, az ABN AMRO Bank számláján viszont egy fillér sincsen - mondta Lányi az Indexnek, ezért nem is érdemes azzal foglalkozni.

Lányi viszont fellebbezni akar a Fővárosi Bíróság határozata ellen, ugyanis még mindig úgy véli: ő a kisgazdapárt legitim elnöke. Viszont ma még nem nyújtja be a fellebbezést, mert biztosra akar menni, ezért jogászok hadát bízta meg azzal, hogy vizsgálják meg, miként lehetne meggyőzni a bíróságot arról: ő az FKGP elnöke.