Valér
-2 °C
0 °C

FKGP-székház: politikai operettből politikai tragédia

2002.08.21. 13:11
Bár Torgyán Józsefet kedden pártelnökké választotta az FKGP nagyválasztmánya, ismét a bíróságnak kell majd döntenie arról, hogy továbbra is ő minősül-e a kisgazdapárt első emberének. Szeremley Huba borász, aki a választási kampány előtt 200 millió forint előleget fizetett a székházért a pártkasszába, a bíróságtól várja a kisgazda ügygondnok hivatalos kijelölését. Az üzletember szerint az egész magyar politikai közéletet hitelteleníti, ha eltűrik, hogy egyes pártvezetők házon belül "csaljanak, sikkasszanak".
Szeremley szerint "a székház-operett az elmúlt hetekben klasszikus görög tragédiába csapott át", ahol már az a tét, hogy lehet-e politikusoknak bűncselekményeket, "csalást, sikkasztást, hamis tanúzást büntetlenül elkövetni".

Politikusok házon belül

Az ismert üzletember az Indexnek nyilatkozva úgy vélekedett: képtelenség, hogy a törvény a legkisebb családi perpatvarba is beavatkozhat, ám egy párt házon belül elkövetett nyilvánvaló törvénytelenségeit nem szankcionálja. Mint emlékezetes, Szeremley Huba még a választási kampány kezdetén - a Belgrád rakparti székház elővásárlási jogáért - 200 millió forinttal segítette az FKGP-t.

500 millió valamilyen kisgazda kasszába

Torgyán József július végén, napokkal a visszafizetési határidő lejárta előtt jogszerűtlennek minősítette az egyébként jelenlétében kötött szerződést. A borász elmondta, hogy amint bírósági döntés születik arról, ki az FKGP hivatalos képviselője, és a párt teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, három napon belül kifizeti a vételárból fennmaradó 500 millió forintot. Szeremley október végéig adott haladékot a pártnak a kiköltözésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!