Jolán
2 °C
4 °C

Megvennék a polgári körök az FKGP székházát

2002.11.11. 08:36
Miközben az FKGP elnöksége vasárnap kizárta a párt soraiból Torgyán József ex-pártelnöt és tovább folyik a kutatás a pártkasszából eltűnt 150 millió forint után, az Orbán Viktor vezette polgári körök megkeresték Szeremley Hubát és árajánlatot kértek tőle a Belgrád rakparti kisgazda székházra.
A Magyar Hírlap információi szerint a polgári körök egyik vezetője megkereste Szeremley Hubát azzal, hogy bármennyit kér, kifizetik a székházért cserébe. Szeremley volt az, aki az FKGP-székházat kívánta megvenni, s akinek, ha nem fizetik vissza a 200 milliós foglalót, akkor tulajdonába kerül az egyébként több mint egymilliárdot érő ingatlan. Az FKGP és a borász között még tartanak a tárgyalások.

Százötvenmillió nyomában

Százötvenmillió forint után kutatnak a Független Kisgazdapártnál a Réti Miklós irányította új országos elnökség tagjai, akik szerint a volt pártelnök és felesége által létrehozott alapítványba csak idén 12 millió forint vándorolt a párt számlájáról - írja a napilap.

A párt a választásokon annyira gyengén szerepelt, hogy elesett a költségvetési támogatástól is, ám az utolsó járandóságot még megkapták. Áprilisig 191 milliót, s 476 ezer forint bevétel volt még a tagdíjakból. A könyvelőnek a legnagyobb problémát a köztartozás okozza, amely majdnem nyolcmillió forint a bérek után. Ezek után még bírságot és a köztudottan magas késedelmi kamatot is meg kell fizetni.

Tizenkét millió a Kisgazda Jövőnek

Hegedüs Miklós főtitkár szerint a hűséges megyei szervezetek alszámlaszámaira utaltak még sokat a pártközpontból. A Torgyán felesége vezette nőszövetség idén mindössze 215 ezer forintot kapott az anyapárttól, ám a volt pártelnök és felesége által alapított Kisgazda Jövő Alapítvány idén fél év alatt 12 millióhoz jutott az FKGP-től. Az alapítványt eredetileg a Kis Újság előállítására találták ki, ám tavaly még havi ötmillióból megírták és kinyomtatták a kisgazdák lapját. Torgyán mint főszerkesztő havonta 150, illetve 250 ezer forint fizetést kapott, fia, Torgyán Attila jogi tanácsokért cserébe havi 150 ezret rakhatott zsebre.

A házat és az elnököt őrző cég áprilistól 12 milliót kapott a székház biztonságáért. Propagandaeszközökre április 7-e előtt keletkezett számlák után 47 milliót kellett átutalniuk, ám idén majdnem 98 milliót költött a párt erre a célra. A "személyi jellegű" egyéb költségek több mint hatmillióra rúgnak a vizsgált időszakban, de éves szinten meghaladja a tízmilliót.

Három és félmillióért ebédelt idén Torgyán

A volt pártelnök rendszeresen járt a közeli Admiralitás étterembe leghűségesebb munkatársaival ebédelni. Az éttermi számlák csak idén 3,5 milliót tesznek ki. Az Admiralitásnak fizetett összeg havi lebontásban arányosan csökkent a párt népszerűségével és támogatottságával. Üzemanyagért idén 3,5 milliót fizettek, míg Torgyán sofőrje havi 25 ezer forintért tárolta otthonában, Gödön az elnök Volvóját.

A jelenlegi vezetés Torgyánt kizárta a pártból, mert tevékenysége rontotta a párt megítélését. A volt pártelnök a tárgyaláson nem jelent meg, s írásban sem küldte el védekezését. Torgyán először feleségén keresztül üzente: akik kizárták, azok már rég nem párttagok, s nem ő akarta eladni a Belgrád rakparti székházat. Soha sehova nem utalt pénzt, semmit sem írt alá. A gazdálkodással kapcsolatban végül személyesen megjegyezte: nézzük meg, ki mennyit fizetett be a párt számlájára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?