Szilárda
-4 °C
3 °C

Német repülőjárat indul a Balatonra

2007.05.13. 15:36
A Germanwings légitársaság a nyár folyamán heti két járatot indít a Balatonra – tájékoztatta az MTI-t vasárnap Pap Mária, Magyar Turizmus Zrt. berlini képviseletének vezetője.

A bejelentésre azután került sor, hogy a Magyarországgal kapcsolatban álló, legtekintélyesebb német utazási irodák kétnapos rendezvényt tartottak a német fővárosban. Az esemény szakmai részén, majd azt követően a schönefeldi repülőtéten rendezett közönségnapon külön hangsúlyt kapott a Balaton és egyéb magyar különlegességek bemutatása.

A kétnapos rendezvény szervezésében részt vett a Germanwings légitársaság is, amely júliusban és augusztusban menetrendszerű járatot indít közvetlenül a Balatonra. A járat heti kétszer repül majd Berlin és Sármellék között. A Der Tagesspiegel című napilap június elején külön mellékletben foglalkozik a Balatonnal, és külön műsort tervez a balatoni régió bemutatására a RBB közszolgálati rádióállomás is.

Pap úgy véli, hogy Magyarország tekintélye változatlanul jó a német idegenforgalmi piacon. A beutazók száma évek óta magas, 2006-ban 3,2 millió német látogatott el az országba. Ugyanakkor a Magyarországon eltöltött német vendégéjszakák száma visszaesést mutat, a hazai erőfeszítések célja most ennek a tendenciának a visszafordítása. A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt célkitűzései továbbra is Budapest és a Balaton, illetve az egészség-, valamint a konferenciaturizmus.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!