Márk
13 °C
28 °C

A Fidesz hiányolja az élő közvetítést

2003.04.12. 21:00
A Fidesz - Magyar Polgári Párt kifogásolja, hogy a közszolgálati tévé a pártok április 12-i rendezvényeinek fontosabb eseményeiről nem számol be élőben, miközben a kormányzati rendezvényről élő kapcsolást biztosít.
Áder János, a Fidesz ügyvezető alelnöke kifogásait megküldte Ragáts Imrének, a Magyar Televízió ügyvezető alelnökének.

A pártatlan tájékoztatást hiányolják

Áder János szerint a döntést értetlenül fogadták, mert a közszolgálati televízió az EU-csatlakozást népszerűsítő műsoraiban a Fidesz aktív részvételére is igényt tartott, illetve mert az nem tesz eleget a kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás követelményeinek, s ezzel ellentmond az MTV hasonló rendezvényekre vonatkozó eddigi közvetítési gyakorlatának.

- A fentiek figyelembevételével a Fidesz nevében kérem, hogy az MTV eddigi gyakorlatának megfelelően a Fidesz és a többi parlamenti párt rendezvényéről április 12-én élő kapcsolást biztosítson - írta levelében Áder János.

Ahová az MTV kamerát küld

A Magyar Televízió (MTV) a szombati ügydöntő népszavazás tíz helyszínéről tudósít élőben, a pártok rendezvényeiről pedig - ahová kamerát küld - megfelelő terjedelemben számol be. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense ezen kívül nem kívánt egyebet hozzáfűzni a Fidesz kifogásához.