Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Fodor Gábor félrenyomott

2008.04.16. 21:02
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a kormány többi tagjával ellentétben nem ért egyet az ország új energiapolitikai koncepciójával. Hétfőn a parlamentben mégis megszavazta. Azt mondja, hogy tévedésből.

Fodor Gábor közleményben szabadkozott, mert hétfőn megszavazta az energiapolitikai koncepciót. A tervezet alapján alakítaná az állam a következő években az energetikai kérdéseket. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterként már korábban jelezte, hogy nem ért egyet a kormány által támogatott koncepcióval, mert az Éghajlatváltozási Stratégia és az EU céljainak is ellentmond.

Ehhez képest hétfőn a parlamentben megszavazta a koncepciót. Állítása szerint azért, mert megszokta, hogy a többi miniszterrel együtt szavaz, és figyelmetlenségből most nem érvényesítette ellenvéleményét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?