Huba
17 °C
33 °C

Fodor nem vezet egy, a koalícióba visszaoldalgó pártot

2008.09.11. 07:22
Az SZDSZ ugyan sokszor fegyelmezetlen párt képét mutatja, ám a legfontosabb kérdésekben eddig mindig egységesen döntött, reagált a belsős kritikákra a Népszavának adott interjújában Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint kizárt, hogy a liberálisok visszatérjenek a koalícióba, illetve az is, hogy bármelyikük rossz gombot nyomjon a költségvetésről szóló szavazáskor.

"Elsősorban az ország gondjaira-bajaira megoldást jelentő szakértői kormányról és annak lehetséges programjáról készül tárgyalni az MSZP-vel az SZDSZ", szögezte le a Népszavának adott interjújában Fodor Gábor pártelnök. Persze, tette hozzá a pártelnök, a szabad demokraták semmilyen értelmes felvetés elől nem zárkóznak el.

A politikus a párt frakciójából érkező kritikákra úgy reagált a Népszavában, hogy az SZDSZ ugyan sokszor fegyelmezetlen párt képét mutatja, ám a legfontosabb kérdésekben eddig mindig egységesen döntött. És a jelek szerint Fodor kovácsolná is az egységet, hiszen úgy vélekedett, hogy részéről megvan a bizalom ahhoz is, hogy Kóka János vigye tovább a képviselőcsoport vezetését.

Fodor egyébként teljesen kizártnak tartja, hogy frakciójukból valaki kiszavaz majd a kulcsfontosságúnak tűnő költségvetési szavazásnál. Amúgy nem is vezetne olyan pártot vezetni, amelyik megpróbál "visszaoldalogni" a koalícióba. "Lehet együttműködés a két párt között, például egy szakértői kormány létrehozásában, s ellenzéki pártként nyilván lesznek olyan javaslatok is az Országgyűlésben, amit mérlegelés után támogatni tudunk", mondta Fodor.