Szilvia
5 °C
16 °C

Fodor nem vezet egy, a koalícióba visszaoldalgó pártot

2008.09.11. 07:22
Az SZDSZ ugyan sokszor fegyelmezetlen párt képét mutatja, ám a legfontosabb kérdésekben eddig mindig egységesen döntött, reagált a belsős kritikákra a Népszavának adott interjújában Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint kizárt, hogy a liberálisok visszatérjenek a koalícióba, illetve az is, hogy bármelyikük rossz gombot nyomjon a költségvetésről szóló szavazáskor.

"Elsősorban az ország gondjaira-bajaira megoldást jelentő szakértői kormányról és annak lehetséges programjáról készül tárgyalni az MSZP-vel az SZDSZ", szögezte le a Népszavának adott interjújában Fodor Gábor pártelnök. Persze, tette hozzá a pártelnök, a szabad demokraták semmilyen értelmes felvetés elől nem zárkóznak el.

A politikus a párt frakciójából érkező kritikákra úgy reagált a Népszavában, hogy az SZDSZ ugyan sokszor fegyelmezetlen párt képét mutatja, ám a legfontosabb kérdésekben eddig mindig egységesen döntött. És a jelek szerint Fodor kovácsolná is az egységet, hiszen úgy vélekedett, hogy részéről megvan a bizalom ahhoz is, hogy Kóka János vigye tovább a képviselőcsoport vezetését.

Fodor egyébként teljesen kizártnak tartja, hogy frakciójukból valaki kiszavaz majd a kulcsfontosságúnak tűnő költségvetési szavazásnál. Amúgy nem is vezetne olyan pártot vezetni, amelyik megpróbál "visszaoldalogni" a koalícióba. "Lehet együttműködés a két párt között, például egy szakértői kormány létrehozásában, s ellenzéki pártként nyilván lesznek olyan javaslatok is az Országgyűlésben, amit mérlegelés után támogatni tudunk", mondta Fodor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?