Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Demszky nem ül egy asztalhoz riválisaival

2002.07.11. 09:16
A függetlenként, de a Fidesz támogatásával induló Schmitt Pál és a Munkáspárt főpolgármester-jelöltje, Karacs Lajosné biztosan ott lesz jövő csütörtökön az MSZP-s főpolgármester-jelölt által kezdeményezett fórumon. Demszky Gábor azonban távol marad, és az SZDSZ frakcióvezetőjét küldi maga helyett.
A szocialisták főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet eszmecserére hívta meg riválisait jövő csütörtökre a Béke Szállóba. A kerekasztalon az őszi önkormányzati választási kampányában követendő alapelvekben kellene a jelölteknek megállapodniuk.

Demszky: A szélsőjobboldal főpolgármester-jelöltjével felesleges a demokrácia játékszabályairól beszélgetni

Demszkynek nem ellenfél Gy. Németh
"Gy. Németh Erzsébet MSZP-s főpolgármester-jelölt csak megnehezítheti győzelmemet Schmitt Pál ellen, aki képes lehet a konzervatív jobboldali szavazótábor egyesítésére" - jelentette ki múlt héten Demszky Gábor. "Attól kezdve, hogy Schmitt Pál elkötelezte magát, és rendszeresen megjelenik a Fidesz különböző rendezvényein, már nem független aspiráns, hanem a Fidesz jelöltje" - vélte a főpolgármester.
Gy. Németh szerint a főpolgármester-jelölteknek közös és személyes felelősségük, hogy kampányuk a főváros fejlődéséről, az emberek életkörülményeinek javításáról, vagyis programjuk valódi vitájáról szóljon.

Demszky Gábor a Magyar Hírlap szerint levélben közölte, hogy nem tud ott lenni, ugyanis külföldre kell utaznia, de elküldi maga helyett Bőhm Andrást, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetőjét.

Demszkyt a múlt heti események meggyőzték arról, hogy "a szélsőjobboldal főpolgármester-jelöltjével felesleges a demokrácia játékszabályairól beszélgetni", és reméli, hogy a szocialista főpolgármester-jelölt is "mérlegelte ezt a körülményt, amikor a kerekasztal-beszélgetés résztvevőit meghívta". Csurka István, a MIÉP főpolgármester-jelöltje szabadságon van, álláspontjáról még nem tudni semmit. Karacs Lajosné, a Munkáspárt jelöltje viszont biztosan ott lesz a Béke Szállóban.

Schmitt: A kampánynak nem a pártpolitikáról kell szólnia

Schmitt Pál szerdán közölte, hogy a főpolgármester-jelöltek találkozása miatt egy nappal elhalasztotta Helsinkibe tervezett utazását, ahová a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként olimpiai bajnok társait kíséri el az 1952-es sikerek helyszínén rendezendő ünnepségekre. Schmitt bízik abban, hogy valamennyi főpolgármester-jelölt részt vesz a találkozón, és reméli, a megbeszéléssel biztosítható - amit ő "független jelöltként a kezdetektől hangsúlyoz" -, hogy a kampány és az azt követő négy esztendő ne a pártpolitikáról, hanem elsősorban a budapestiekről szóljon.

Demszky Gábor
Gy. Németh Erzsébet
Schmitt Pál

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!