Eleonóra
-1 °C
2 °C

Demszky jövőre ismét indul

2001.07.27. 16:11
Demszky Gábor, Budapest városvezetője közleményben tudatta, hogy 2002-ben újra indul a főpolgármesteri posztért.
Feltett szándékom, hogy mindenképpen elindulok a 2002. évi főpolgármester-választáson, mert igazoltnak, Budapest jövője szempontjából létfontosságúnak tartom azt a megfontolt, hosszú távra előretekintő várospolitikát, amelyet képviselek - mindenkor szembeszegülve rövid távú pártérdekekkel, bármelyik pártról is legyen szó - fogalmazott közleményében Demszky Gábor.

A főpolgármester ezért mindazok támogatását várja és elfogadja, akik az ilyen irányultságú várospolitikát helyeslik. A városvezető utalt az indulásával, illetve támogatásával kapcsolatban a napokban tett pártnyilatkozatokra, amelyek azonban - mint tudatta - nem befolyásolják a jövő évi főpolgármester-jelölti indulását.

Demszky Gábor emlékeztetett arra, hogy az 1994-es önkormányzati választáson meggyőző többséggel választották meg a jobboldal és az MSZP jelöltje előtt, 1998-ban pedig annyira egyértelmű volt a várható győzelme, hogy a szocialisták visszaléptették jelöltjüket.

Mint arról az Index korábban a Népszava nyomán beszámolt, a szocialisták arra próbálják rávenni Demszkyt, hogy jövőre ne pályázza meg még egyszer a főpolgármesteri posztot.