Jolán
2 °C
4 °C

Baumgartner már Monzában is javította az országimázst

2003.09.22. 18:03
Néhány millió forinttal támogatja a Magyar Turizmus Rt. Baumgartner Zsolt Forma-1- es versenyzését, bár szerződést még nem kötöttek az autóversenyzővel. Menedzsere szerint Baumgartner Puskás után a második legismertebb magyar.
A Magyar Turizmus Rt. nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy mennyi pénzt fizetnek Baumgartner Zsolt Forma-1-es pilótának az ország népszerűsítéséért. Az Indexnek Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója cáfolta a Napi Gazdaság információját arról, hogy lenne szerződésük a versenyzővel. Annyit viszont elmondott, a jog, hogy Baumgartner a monzai versenyen rajthoz állhasson sok-sok pénzbe került, amibe beszállt néhány millióval a MT Rt. is. Cserébe az országot népszerűsítő logót viselt a versenyző.

Hasonlóan nyilatkozott Baumgartner menedzsere is. Frank Tamás megerősítette azt, hogy az első magyar Forma-1-es versenyző Monzában az országot népszerűsítő nemzetiszínű, szivecskés logóval a ruháján és a sisakján indult. A menedzser szerint mindez természetes, "egy angol honlapon például megjelent, hogy Puskás után Baumgartner a legismertebb magyar".

Gyurcsány Ferenc, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vezetője, és Mesterházi Attila, a tárca politikai államtitkára korábban arról nyilatkozott, hogy állami forrásokból is kellene támogatni a magyar pilóta versenyzését.

Ebben az évben a turizmus rt. már nem tud több pénzt adni Baumgartnernek a versenyekhez, viszont jövőre, ha állandó versenyzői vagy tesztpilótai állást kapna "nagy összegű szerződést" kínalnak fel neki - mondta a részvénytársaság vezérigazgatója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?