Vilhelmina
10 °C
21 °C

Baumgartner már Monzában is javította az országimázst

2003.09.22. 18:03
Néhány millió forinttal támogatja a Magyar Turizmus Rt. Baumgartner Zsolt Forma-1- es versenyzését, bár szerződést még nem kötöttek az autóversenyzővel. Menedzsere szerint Baumgartner Puskás után a második legismertebb magyar.
A Magyar Turizmus Rt. nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy mennyi pénzt fizetnek Baumgartner Zsolt Forma-1-es pilótának az ország népszerűsítéséért. Az Indexnek Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója cáfolta a Napi Gazdaság információját arról, hogy lenne szerződésük a versenyzővel. Annyit viszont elmondott, a jog, hogy Baumgartner a monzai versenyen rajthoz állhasson sok-sok pénzbe került, amibe beszállt néhány millióval a MT Rt. is. Cserébe az országot népszerűsítő logót viselt a versenyző.

Hasonlóan nyilatkozott Baumgartner menedzsere is. Frank Tamás megerősítette azt, hogy az első magyar Forma-1-es versenyző Monzában az országot népszerűsítő nemzetiszínű, szivecskés logóval a ruháján és a sisakján indult. A menedzser szerint mindez természetes, "egy angol honlapon például megjelent, hogy Puskás után Baumgartner a legismertebb magyar".

Gyurcsány Ferenc, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vezetője, és Mesterházi Attila, a tárca politikai államtitkára korábban arról nyilatkozott, hogy állami forrásokból is kellene támogatni a magyar pilóta versenyzését.

Ebben az évben a turizmus rt. már nem tud több pénzt adni Baumgartnernek a versenyekhez, viszont jövőre, ha állandó versenyzői vagy tesztpilótai állást kapna "nagy összegű szerződést" kínalnak fel neki - mondta a részvénytársaság vezérigazgatója.