Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Bojkott a Főtaxi ellen

2001.12.15. 12:13
Több száz liberális értelmiségi, politikus a címzettje és továbbítója annak az e-mailnek amely a Főtaxi bojkottjára szólít fel. Az akciót az Osztrák Kelet- és Délkelet-Európa Intézet vezetője indította, aki azt kifogásolja, hogy a vállalat a Pannon Rádióban reklámozza magát.
Többé nem fogja igénybe venni a Főtaxi szolgáltatásait Rásky Béla, az Osztrák Kelet- és Délkelet-Európa Intézet kirendeltségvezetője, mivel a cég a Pannon Rádióban hirdet, és ezzel "egy szélsőséges, antiszemita, cigányellenes, idegengyűlölő, rasszista rádióállomást támogat"- áll abban a több száz értelmiséginek elküldött e-mailben, amely a héten szerkesztőségünkhöz is eljutott.

'Politikamentes szerződések'

A Főtaxi ügyvezető igazgatója, Végh Tibor a Népszabadság által ismertetett válaszlevelében közölte: a vállalat nem vizsgálja az egyes médiumok politikai és kulturális irányultságát, médiaszerződéseit gazdasági szempontok alapján tervezi. Így többek között hirdetnek a Magyar hírlapban, a Satelit televízióban és Friderikusz Sándor produkcióiban, továbbá tárgyalnak a Sláger Rádióval, és a Rádió C-vel is. Ezen társaságok világnézeti elkötelezettségét sem vizsgálják, jóllehet nyilvánvaló, hogy az más előjelet mutat, mint a Pannon Rádióé.

Végh Tibor kifejti: nincsenek ideológiai szempontból kijelölt célcsoportjaik, nyolcvannyolc éve mindenkit faji, etnikai, világnézeti megkülönböztetés nélkül fuvaroznak. Nem támogatnak kereskedelmi rádiókat, azokkal csupán barterszerződéseket kötnek, megragadva minden lehetséges és megfizethető reklámlehetőséget.. Végh egyébként az MSZP Pest megyei gazdaságpolitikai alelnöke. A Pannon Rádióval való kapcsolattartása miatt a napilap szerint egy melegszervezet, a Háttér Baráti Társaság is támadja a Főtaxit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!