Béla
13 °C
27 °C

Demszky cáfolja a hisztériakeltést

2003.03.21. 15:49
A Főpolgármesteri Hivatalban is, a kormányépületekhez hasonló szigorú beléptetési rendszert vezettek be a háború kitörése miatt. Az ellenzék szerint mindez a háborús hisztériát gerjeszti, s megalázó is egyben. A főpolgármester szerint azonban a detektoros kapuk csupán a nagyobb biztonságot szolgálják.
Demszky Gábor főpolgármester nem érti a fővárosi ellenzéki képviselők felfortyanását, szerinte csak a biztonságot szolgálja a kormányhivatalokhoz hasonló biztonsági rendszer kiépítése a Főpolgármesteri Hivatalban. A fémdetektoros kapun mától mindenkinek át kell mennie, ha be akar jutni az épületbe.

Az, hogy a képviselőknek - és Demszkynek, magának is - át kell mennie a kapun, csupán abból következik, hogy ők sem különböznek a többi állampolgártól - vélekedett a főpolgármester. Ez volt ugyanis az egyik oka, hogy Zsinka László MIÉP- frakcióvezető az MTI-nek protestált. Az ellenzéki politikus túlzottnak és megalázónak tartja a procedúrát, hogy bejusson a hivatalba. Szőke László, az MDF frakcióvezetője sem ért egyet az intézkedéssel, az ellenzék úgy ítéli meg, háborús hisztériakeltés zajlik.

Demszky Gábor igyekezett megnyugtatni az ellenzékieket: így ők is sokkal nagyobb biztonságban vannak. Demszky az Indexnek azt is elmondta, hogy addig lesz a Parlamenthez hasonlóan szigorú a beléptetés a Főpolgármesteri Hivatalba, ameddig "jónak látják".