Piroska
-2 °C
5 °C

Provokátor zavarta meg az izraeli külügyminisztert Budapesten

2005.03.03. 14:32
Nem sikerült lefényképeztetnie magát "Free Palestine" pólójában egy magyar újságírónak a Budapesten tartózkodó Szilvan Salom, izraeli külügyminiszterrel annak szerdai fogadásán. Az incidens után a férfi elhagyta a nagykövetséget.
A magyar Külügyminisztérium nem kommentálta, hogy szerda este Szilvan Salom izraeli külügyminiszter fogadásán egy magyar újságíró Free Palestine feliratú pólóban járkált, majd egy fotó erejéig az izraeli diplomácia vezetője mellé állt. Ez utóbbi akció azonban már nem sikerült neki.

Free Palestine

A fogadáson is résztvevő forrásunk szerint a férfin zakó volt, azalatt a pólóján virított a palesztin zászló felette a felirattal. Forrásunk szerint a férfi valahányszor ismertebb emberekkel talákozott, "mint a mutogatósok" szétnyitotta zakóját. (Ezt a "provokátor" újságíró az Indexnek telefonálva tagadta.) Az izraeli nagykövetségtől kapott információ szerint a férfi, a Budapest Week című angol nyelvű lapnak küldött meghívóval jutott be a fogadásra, majd Salom mellé állt, de akkor még nem derült ki, mik a szándékai. A fotózás előtt viszont szétnyitotta zakóját, amely mögül elővilant a felirat.

Magától távozott?

A nagykövetség szerint semmilyen következménnyel nem járt az incidens, a férfi pedig azzal a felkiáltással, hogy tudja, neki most el kell hagynia a helyszínt, magától távozott. Más források szerint viszont az épület elhagyására felszólították.

A Budapest Week főszerkesztője eddig nem válaszolt megkeresésünkre. Polgár Viktor külügyi szóvivő pedig csak annyit közölt, nem kérdezi meg erről miniszterét, majd lerakta a kagylót.