Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Nem hosszabbította meg a Friderikusz-vetélkedőt az MTV

2003.05.04. 16:16
Egyelőre elutasította Friderikusz Sándor egyik vetélkedőműsorának meghosszabbítását a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium Elnöksége. A testület szerint a Hoztam egy milliót további 56 részre szóló szerződése nem volt kellően előkészítve. Az Index információi szerint a showman cége a júniusban lejáró 35 darabos megrendelés kibővítése előtt elkészített 15-20 újabb részt a Vitray Tamás közreműködésével forgatott sorozatból.
A TV Pictures - Friderikusz Sándor vállalkozása - produkciójában készülő "Hoztam egy milliót" műsor költségei a hosszabbítással - összértéküket tekintve - meghaladnák a 300 millió forintot, így a médiatörvény értelmében csak az MTV Közalapítvány Kuratórium Elnöksége előzetes hozzájárulásával köthető meg a szerződés a gyártó szervezet és az MTV Rt. között. A testület azonban úgy döntött, hogy a beterjesztett formában nem ad felhatalmazást a műsor folytatására.

35 után további 56

Mint emlékezetes, Friderikusz cége március 15-től kapott megrendelést a 35 részes vetélkedősorozatra, amely a hetente egyszer jelentkező Repülj most című produkcióval együtt közel 300 milliós kiadást jelentett az MTV-nek. A Híradó előtt jelentkező Hoztam egy milliót vetélkedőért epizódonként bruttó 6,4 millió (5123200 forint + áfa) forintot fizet a köztévé.

Már elkészült a folytatás

A beterjesztés szerint a Vitray Tamás vezette műveltségi vetélkedő új sorozata az eddigi három helyett négyszer kerülne képernyőre hetente, így további negyed évig lehetne az MTV esti hírösszefoglalójának felvezető műsora. A kuratórium szerint a benyújtott szerződéstervezet nem volt kellően előkészítve, ugyanis a tagok részéről kifogások merültek fel a költségvetési előterjesztéssel kapcsolatban. A júniusban lejáró jelenlegi megrendelés kiegészítését azonban az elnök beterjesztésére bármikor újratárgyalhatja a testület. Az Index információi szerint a TV Pictures a folytatás reményében már a kuratóriumi döntés előtt legyártott mintegy 15-20 újabb részt.

Vasárnap este jelentkezik egyébként harmadik adásával Friderikusz egy másik produkciója, a Szólás szabadsága az MTV képernyőjén, amely a sorozatos botrányok miatt most a Napkelte stábja készít majd.