Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Friderikusz benyújtotta lemondását?

2004.09.08. 13:12
Friderikusz Sándor kedden bejelentette a Magyar Televízió vezetőinek, hogy heteken belül befejezi tevékenységét az MTV-ben, és nem vezeti tovább A szólás szabadsága című politikai-közéleti műsort - értesült a Népszabadság. Az Index információi szerint a műsorvezető fél éve vetette fel, hogy napi rendszerességgel készítene új műsort az m1 esti műsorsávjában.
A Népszabadság információi szerint Rudi Zoltán, a köztévé elnöke az elmúlt fél évben többször tett ígéretet arra, hogy a késő esti sávban elindul Friderikusz napi félórás műsorsorozata, amely - elszakadva a hazai pártpolitikától - a világ számos vezető politikusát, közéleti szereplőjét vonultatta volna fel. A tévéelnök a múlt héten még áldását adta a sorozatra, majd e hét elején pénzhiányra hivatkozva váratlanul lemondta a produkciót. Egy-egy adás Firderikusz elképzelései maximum 400-500 ezer forintba került volna.

Az Index információi szerint az ismert műsorvezető terjeszkedésének tervezett költségvetését nem tartják reálisnak. A Szólás szabadsága ugyanis jelenleg adásonként mintegy 3 millió forintba került, sőt a csatorna más műsoraihoz képest kimagasló technikai felszereltséget biztosított a műsor elkészítéséhez. Forrásaink elismerik, hogy a műsor nézettsége jól alakult az elmúlt hónapokban, azt azonban nem tarják kivitelezhetőnek, hogy a Hét után az Este című közéleti hírműsort is "beáldozzák" Friderikusz újabb tervei miatt.

Rudi Zoltán az Index megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az ügyben, mert Friderikusz levelét még nem látta.