Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kifütyülték Gyurcsányt Bicskén

2006.09.06. 21:44
"Még nem láttam olyan várost, amely fütyülésből felépült volna. Csak azt láttam, hogy a városok, országok tehetségből, munkából, szorgalomból épültek fel" - mondta a füttyökre reagálva a miniszterelnök.

A változásokról nem elég beszélni, azokat meg is kell csinálni - mondta Gyurcsány Ferenc szerdán Bicskén, mintegy 200 ember előtt. Érden tartott kampánybeszédében a miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy az ország az elmúlt 16 évben rászolgált arra a nyolcezer milliárd forintra, amit EU-forrásokból kap majd.

"Fordítani kell. Nem elég beszélni a változásról, meg kell csinálni a változást, akkor is meg kell csinálni, ha nagyon sok erőfeszítésbe fog kerülni" - mondta a Fejér megyei Bicskén a kormányfő, akit felesége is elkísért. Ha közös Magyarország, akkor valamennyiünké az erőfeszítés is. "Nem úgy van, hogy miénk a jog, másoké meg a kötelesség, miénk a lehetőség, másoké meg a felelősség. Azoknak, akik arról beszélnek, hogy egy nemzethez tartozunk, azt tudom mondani, akkor osztozzunk a nemzet közös céljaiban" - mondta a kormányfő.

Ketten-hárman fütyültek

Gyurcsány Ferenc beszédét két-három középkorú férfi fütyüléssel próbálta megzavarni. "Még nem láttam olyan várost, amely fütyülésből felépült volna. Csak azt láttam, hogy a városok, országok tehetségből, munkából, szorgalomból épültek fel" - mondta a füttyökre reagálva, a jelenlevők tetszésnyilvánításától kísérve a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc hallgatósága bizalmába ajánlotta Szántó Jánost, az MSZP bicskei polgármesterjelöltjét, és annak "csapatát", a szocialista párt önkormányzati képviselőjelöltjeit.

Érden is volt

A Pest megyei Érden szerdán este tartott kampánybeszédében a kormányfő azt hangsúlyozta, hogy az ország az elmúlt 16 évben rászolgált arra a nyolcezer milliárd forintra, amit ezután kap majd európai uniós forrásokból. Ám ennek az a feltétele, hogy - mint mondta - hozzáadjunk a magunkéból kétezer milliárdot. Az elmúlt 4-5 év arról szólt, hogy "megpróbáltuk az emberek életét jobbá tenni", mert időről-időre kell egy kis levegő, amitől föllélegezhetünk - fejtette ki a miniszterelnök a művelődési házban, mintegy 300-400-as hallgatósága előtt.

Azt mondta: vannak pillanatok azonban, amikor nehéz döntéseket kell hozni, ám ilyenkor is jó tudni, hogy a népszerűség nem lehet fontosabb, mint az ország érdeke. Most egy olyan embert próbáló program következik, amelynek megvalósításával ez az ország kitör abból a csapdából, amelyben évtizedek óta vergődik, amelyben nem mer előre menni, mert mindig a napot akarja túlélni.

A kampánygyűlésen a miniszterelnök újbóli megválasztásra ajánlotta a 60 ezer lakosú Érd jelenlegi polgármesterét, a 48 éves Döcsakovszky Bélát.

Tatán nyolcezer milliárdról beszélt Gyurcsány

A tatai Öreg-tó partján 300 fős hallgatóság előtt népszerűsítette a koalíció jelöltjét, Lendik Józsefet, és indokolta a megszorító intézkedéseket Gyurcsány. "Nyolcezer milliárd forint van előttünk, de ezt csak akkor adják, ha mi is hozzátesszük a magunkét, körülbelül kétezer milliárdot" - utalt az Európai Unióból érkező forrásokra.

Elmondta azt is, az uniós források elköltésénél az országnak nincs választása: csak akkor kapjuk meg, ha beruházásokra költjük, nyugdíjemelésre nem fordítható. A kormányfő beszédében a fő hangsúlyt az ország egészének fejlődését magával hozó uniós források felhasználására helyezte, kiemelve közülük a tatai Öreg-tó és a tatai vár rendbetételét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!