Gusztáv
-4 °C
1 °C

Eredményes szakértői egyeztetés az FVM-ben

2004.02.25. 02:02
Eredményes szakértői egyeztetést folytattak az agrártárca és a demonstráló gazdák megbízottai a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban zárt ajtók mögött.
Erről a hét és fél órán át tartó, kedd éjjel háromnegyed tizenkettő körül befejeződött tárgyalások után tájékoztatta az MTI-t Dékány András, az FVM szóvivője. A megbeszélésekről a résztvevők megegyezése alapján azonban részleteket nem mondhatott. Annyit azonban mégis elárult, hogy az egyeztetést követően a tárgyaló felek úgy álltak fel az asztaltól: nincs akadálya annak, hogy péntek délelőtt 9 órakor a szaktárcánál plenáris ülésen folytatódjanak a további egyeztető megbeszélések a megegyezés reményében.

A tárgyalásokon az FVM szakértői csoportját Gárdosi Péter, a szaktárca piacfelügyeleti főosztályának vezetője vezette, de a munkába bekapcsolódott Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár is. A demonstráló gazdáknak a tárgyalásokon részt vevő megbízottai között ott volt többek között Sákán Antal, Tébi Károly, Hanó Miklós, Jakab István, Bagi Béla, Paulina László és Mádl István, az Országos Demonstrációs Bizottságban részt vevő gazda-érdekképviseleti szervezetek képviselői, valamint a Bankárok Alapítvány részéről Szöllősi Béla és a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét, a MOSZ-t Horváth Gábor és Tóth István képviselte.

A megbeszéléseken a résztvevők áttekintették az agráriumot feszítő gondokat, különös tekintettel a tej-, a sertés- és a baromfiágazat problémáira. A szóvivő közölte: v, és a tárgyaláson részt vesz Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is. A megbeszélések eredményéről a tárgyalásokat követően tájékoztatják majd a közvéleményt.