Ödön
2 °C
11 °C

A BKV behajtja a bírságokat a buszellenes utca lakóin

2008.09.03. 21:07
Egyre keményebben fenyegetik buszellenes II. kerületiek a BKV-t, mert az új menetrend egy új vonala érinti Gábor Áron utcát. A lakók szerint felesleges a járat, sőt csak szennyezi a környezetet. A BKV más véleményen van, szerintük az utcabeliek ezer bliccelési bírsága azt jelzi, hogy a helyiek is gyakran használják a közösségi közlekedést.

Nem csendesedik a vita a 91-es busz új vonalvezetéséről a II. kerület érintett utcáiban lakók, valamint a BKV között; előbbiek környezetszennyezésre, míg a cég közérdekre hivatkozik, a helyi önkormányzat a járat új vonala mellett áll ki: mert az "több embernek hasznos, mint ahánynak esetleg zavaró".

Az érintett Gábor Áron utca környékén élők szerdán az MTI-nek küldött közleményükben azt írták: "határozott fellépésre" készülnek a szeptember 6-án életbe lépő menetrend ellen, mert úgy látják, hogy a járat forgalmi dugókat okozna, és drámai mértékben növelné a zaj- és környezetszennyezést. Sérelmezik azt is, hogy a BKV nem egyeztetett velük az új járatról. Közölték, eddig mintegy fél ezer helyi lakos, továbbá egy bölcsőde is csatlakozott a tiltakozáshoz.

Az Index információi szerint a BKV is utánanézett saját adattárában, hogy valóban mellőzik-e a tömegközlekedést a tiltakozó utca lakói. Kiderült, hogy az utca lakói az elmúlt öt évben több mint ezer büntetést gyűjtöttek össze, és összesen 4,5 millió forintos befizetetlen bírságot halmoztak fel. A cégnél - forrásunk szerint - hamarosan meg is kezdik a fizetési meghagyások postázását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?