Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A BKV behajtja a bírságokat a buszellenes utca lakóin

2008.09.03. 21:07
Egyre keményebben fenyegetik buszellenes II. kerületiek a BKV-t, mert az új menetrend egy új vonala érinti Gábor Áron utcát. A lakók szerint felesleges a járat, sőt csak szennyezi a környezetet. A BKV más véleményen van, szerintük az utcabeliek ezer bliccelési bírsága azt jelzi, hogy a helyiek is gyakran használják a közösségi közlekedést.

Nem csendesedik a vita a 91-es busz új vonalvezetéséről a II. kerület érintett utcáiban lakók, valamint a BKV között; előbbiek környezetszennyezésre, míg a cég közérdekre hivatkozik, a helyi önkormányzat a járat új vonala mellett áll ki: mert az "több embernek hasznos, mint ahánynak esetleg zavaró".

Az érintett Gábor Áron utca környékén élők szerdán az MTI-nek küldött közleményükben azt írták: "határozott fellépésre" készülnek a szeptember 6-án életbe lépő menetrend ellen, mert úgy látják, hogy a járat forgalmi dugókat okozna, és drámai mértékben növelné a zaj- és környezetszennyezést. Sérelmezik azt is, hogy a BKV nem egyeztetett velük az új járatról. Közölték, eddig mintegy fél ezer helyi lakos, továbbá egy bölcsőde is csatlakozott a tiltakozáshoz.

Az Index információi szerint a BKV is utánanézett saját adattárában, hogy valóban mellőzik-e a tömegközlekedést a tiltakozó utca lakói. Kiderült, hogy az utca lakói az elmúlt öt évben több mint ezer büntetést gyűjtöttek össze, és összesen 4,5 millió forintos befizetetlen bírságot halmoztak fel. A cégnél - forrásunk szerint - hamarosan meg is kezdik a fizetési meghagyások postázását.