Hunvald az újabb polgármesterségre hajt

2008.08.14. 16:03
A nyár végére sikerült megnyitni a VII. kerület presztízsberuházását, a Garay térre felhúzott lakótornyok alatti piacot. Az épület hónapokig állt üresen a hatósági engedélyek miatt. A polgármester azonban most belehúz: lesz lakossági wifi és fásítás.

Jelentős késéssel és sok üres üzlethelyiséggel nyitott a Garay. Az üzletház láthatólag nem akar konkurálni a légvonalban alig egy kilométerre fekvő legnagyobb budapesti plázával, az Arénával. Néhány bank, ruházati üzlet, iroda és egy EU-s bolt mellett főként élelmiszerüzletek költöztek az épületbe. A zöldséges és húsos standokkal a piac az alsó, -1. szintet foglalta el.

Lufidíszes bejárat

A 2004 januárjában megkezdett építkezés befejezése azért húzódott, mert a beruházó, a Pendola Kft. vitába keveredett a komplexum tűzvédelmi engedélye miatt a szakhatósággal. A tűzoltók több hiányosság pótlását kérték a cégtől, amely a használatbavételi engedély híján hónapokig nem tudta megnyitni az üzletházat, jóllehet a lakók elfoglalták a felső szinteken található lakásokat. A megnyitó időpontja is tolódott, végül augusztus közepére szinte már váratlanul megkezdődött az üzlethelyiségek feltöltése.

Az átadón megjelent a VII. kerület polgármestere is. Hunvald György szerint a kerület nagyon jó üzletet csinált a beruházással, amelyben most több mint 3 milliárdos értékű tulajdonrésze van. Hunvald az Indexnek elismerte, hogy egyelőre meglehetősen foghíjas a kínálat, de szerinte két hónapon belül az üresen tátongó helyiségekbe is beköltöznek a bérlők.

A Garay téri huzavona befejeztével újabb projektek indulnak a kerületben. A piac környékén és még három másik köztéren augusztus végére kész lesz az ingyen wifi. Az önkormányzat által finanszírozott lakossági internetet az UPC és az Albacomp szolgáltatja. Hunvald, aki saját állítása szerint már nem tartja pályának az MSZP-s országos karriert, a környező utcákon fásítási programot is indít.  • Hírek
  • Hírek