Judit
3 °C
7 °C

Távirányítással robbantottak a Belvárosban

2000.06.23. 12:33
Nem történt személyi sérülés az V. kerületi Galamb utcában, amikor pénteken hajnalban feltehetően gépkocsiba rejtett bomba robbant. A HavariaPress értesülései szerint távirányítással hozták működésbe a robbanószerkezetet. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatót az esetről.
A robbanás közelében lakók szerint egy közeli bárban dolgozó lányé volt az a Mazda, amely péntek hajnalban két órakor felrobbant az V. kerületi Galamb utcában. Személyi sérülés nem történt, amikor feltehetően egy gépkocsiba rejtett bomba robbant. A két évvel ezelőtti Aranykéz utcai tragédia helyszínétől néhány száz méterre történt detonáció során három autó teljesen kiégett, és komolyan megrongálódott egy antik-kereskedés, egy divatszalon és egy cipőbolt kirakata. Az üvegcserepek pedig mintegy 30 méteres körben szóródtak szét és a szilánkok beborították az úttestet valamint a járdát.

Minden bizonnyal távirányítással hozták működésbe detonációt okozó a bombát - adta hírül a HavariaPress. A hírügynökség információi szerint közel 50 dekagramm TNT-nek megfelelő robbanóanyag okozta a robbanást.

A BRFK sajtóosztályának munkatársai a helyszínen nem tudtak felvilágosítást adni az ügy részleteiről, így egyelőre azt sem tudni, hogy milyen robbanószer robbant, illetve hogy ki, vagy mi ellen irányult a támadás. Nem ismert az anyagi kár mértéke sem.

A HavariaPress információi szerint a nyomozásba a Nemzetbiztonsági Hivatal is bekapcsolódott, amit a BRFK illetékesei nem voltak hajlandók megerősíteni. Az egyikm kiégett autó tulajdonosa elmondta: előző autója az Aranykéz utcai robbantásnál ment tönkre. Ugyanígy nyilatkozott a divatszalon gazdája is

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?