Távirányítással robbantottak a Belvárosban

2000.06.23. 12:33
Nem történt személyi sérülés az V. kerületi Galamb utcában, amikor pénteken hajnalban feltehetően gépkocsiba rejtett bomba robbant. A HavariaPress értesülései szerint távirányítással hozták működésbe a robbanószerkezetet. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatót az esetről.
A robbanás közelében lakók szerint egy közeli bárban dolgozó lányé volt az a Mazda, amely péntek hajnalban két órakor felrobbant az V. kerületi Galamb utcában. Személyi sérülés nem történt, amikor feltehetően egy gépkocsiba rejtett bomba robbant. A két évvel ezelőtti Aranykéz utcai tragédia helyszínétől néhány száz méterre történt detonáció során három autó teljesen kiégett, és komolyan megrongálódott egy antik-kereskedés, egy divatszalon és egy cipőbolt kirakata. Az üvegcserepek pedig mintegy 30 méteres körben szóródtak szét és a szilánkok beborították az úttestet valamint a járdát.

Minden bizonnyal távirányítással hozták működésbe detonációt okozó a bombát - adta hírül a HavariaPress. A hírügynökség információi szerint közel 50 dekagramm TNT-nek megfelelő robbanóanyag okozta a robbanást.

A BRFK sajtóosztályának munkatársai a helyszínen nem tudtak felvilágosítást adni az ügy részleteiről, így egyelőre azt sem tudni, hogy milyen robbanószer robbant, illetve hogy ki, vagy mi ellen irányult a támadás. Nem ismert az anyagi kár mértéke sem.

A HavariaPress információi szerint a nyomozásba a Nemzetbiztonsági Hivatal is bekapcsolódott, amit a BRFK illetékesei nem voltak hajlandók megerősíteni. Az egyikm kiégett autó tulajdonosa elmondta: előző autója az Aranykéz utcai robbantásnál ment tönkre. Ugyanígy nyilatkozott a divatszalon gazdája is  • Tippek
  • Babaváró hitel