Auguszta
-3 °C
2 °C

Gáldi: nincs szerepem a brókercég pénzhez juttatásában

2003.07.14. 17:14
Gáldi György szocialista politikus állítja: nincs szerepe az állami autópályakezelő és a K&H brókercége közötti tranzakcióban. Kónya Imre mai nyilatkozata szerint nem kedvezményezettje, éppenhogy kárvallotja annak, hogy a banknál vezeti számláját.
Gáldi György (az MSZP frakciójának tagja a Pest megyei közgyűlésben, aki Fidesz részvizsgálói szerint a kapocs szerepét játszotta a K&H illetve a bank brókercégéhez 13 milliárdot befektető Állami Autópálya Kezelő Rt. között) azt nyilatkozta az Indexnek, hogy az Állami Autópályakezelő Rt. június 4-i igazgatósági üléséig nem is tudott róla, és nincs is szerepe az állami cég 13 milliárd forintos tranzakciójában a K&H brókercégével. A Pest-megyei közgyűlés MSZP-s politikusa, azután került a figyelem középpontjába, hogy a Fidesz politikusai összefüggést láttattak a szocialista poltitikus a K&H-nál és az Állami-Autópályakezelő-nél betöltött pozíciója és a pénzmozgás között.

Kónya számláján kevesebb a pénz

A Magyar Nemzet hétfői számában azt állította, Kónya Imre MDF-es politikus neve szerepel a K&H Equities brókercég úgynevezett VIP-listáján. Kónya Imre az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy július 4-én szerzett tudomást arról, a K&H Equitiesnél vezetett számláján, a rendszeresen megküldött elszámolásban szereplő összegekkel ellentétben, befizetéseinél kisebb értéket tartanak nyilván, ezért kárigényt jelentett be.

Kónya 2000. decembere óta pénzügyi megtakarításait a K&H Equitiesnél helyezte el, a befizetéseket a K and H Bank fiókjának pénztárában teljesítette.

A kabinetfőnök visszalépésre kéri Gy. Németh Erzsébetet

Ezalatt Gyarmati László, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetőjének kabinetfőnöke "hamis tényállításokon nyugvó híresztelés miatt" azzal fenyegeti Gy. Németh Erzsébetet, hogy bepereli. Mint emlékezetes a K&H bróker-gate-üggyel kapcsolatban a szocialista politikus olyan kérdéseket vetett fel a hétvégén, melyekben fideszes vezetők érintettségére tett célzások szerepeltek.

Gyarmati a Fidesz honlapján közzétett nyilatkozatában azt írja: "Egyhetes szabadságomról hazatérve, csodálkozva olvastam, hogy Gy. Németh Erzsébet szocialista politikus asszony érthető kétségbeesésében, múlt pénteki nyilatkozatában személyemet is összefüggésbe hozta a szocialista bróker-gate-tel. Tisztelettel tájékoztatom a képviselő asszonyt arról, hogy kérdésbe bújtatott képzelgésével szemben életem negyvenegy esztendeje alatt semmilyen módon és formában nem tartottam kapcsolatot Kulcsár Attilával. Ugyanakkor tisztelettel hívom fel arra, hogy kérjen helyreigazítást mindazon médiumokban, amelyek helyt adtak minden alapot nélkülöző híreszteléseinek." Ellenkező esetben bírósághoz fordul.