Eleonóra
-1 °C
2 °C

Gál J.: A Magyar Nemzet nem újság, csak annak látszik

2004.01.07. 09:03
Nincs lakásügy, csak hazugságügy - nyilatkozta a Magyar televízió napkelte című műsorában Gál. J. Zoltán kormányszóvivő, aki ismét visszautasította a lap állításait és megerősítette: Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke tényleg azt mondta neki az egyik kereskedelmi televízió stúdiója előtt, hogy "tévedtünk a lakáshiteleddel kapcsolatban". Schmitt másképp emlékszik.
"Van a sajtónak egy része, amely nem a sajtó, hanem a politika szabályai szerint működik" - nyilatkozta Gál J. Zoltán szerdán a Magyar Televízió Napkelte című műsorában. "A Magyar Nemzet nem újság, csak annak látszik, nem tényeket közöl, hanem rágalmaz" - folytatta a kormány szóvivője, aki szerint nincs lakásügy, csak "hazugságügy" van.

Nem tartotta etikusnak

A Magyar Nemzet hétfői számában közölt szerződés szerint Gál J. Zoltán 35,2 millió forintért vásárolt meg egy 80 négyzetméteres "luxuskivitelű" ingatlant, amelynek vételárából 15 millió forintot a HVB Jelzálogbank, "mint a vevő lakás-vásárlását finanszírozó bank" áll. A lap azt állítja, hogy Gál J. három héttel azelőtt vette fel a kölcsönt, mielőtt ő maga bejelentette volna, hogy a kormány "hideg fejjel, de nehéz szívvel" döntött a lakáshitelkamatok emeléséről.

A kormányszóvivő hétfőn közleményben utasította vissza a lap állításait. A Klubrádiónak azt mondta, hogy mint szóvivő tudott a kormány szándékáról, ezért nem tartotta etikusnak, hogy igényelje a hitelt.

Fel kell tenni a kérdést

A kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy hétfőn az egyik kereskedelmi televízió stúdiójában találkozott Schmitt Pállal, a Fidesz alelnökével, aki azt mondta neki: "Úgy látom, tévedtünk a lakáshiteleddel kapcsolatban". A szóvivő úgy véli, "megrágalmazása" hátterében "mögöttes szándék" húzódik.

Gál J. a Napkelte stúdiójában megismételte állítását, és hozzátette: Schmitt szavainak Földes György MSZP-politikus is tanúja volt. "A Fidesznek és európai listavezetőjének, Schmitt Pálnak fel kell tenni a kérdést, hogy szabad-e ilyet tenni Európában" - mondta a szóvivő. Schmitt Pál az MTI-vel közölte, nem mondott olyasmit Gál J. Zoltánnak, amit a kormányszóvivő állít. "A Fidesz elnökségi ülésein nem foglalkoztunk sem veled, sem a lakásügyeddel, ott keresd a hibát, ahonnan a hír elindult" - idézte fel a kijelentését az ellenzéki párt alelnöke. Révész Máriusz a Napkeltében ellentmondásosnak nevezte Gál J. Zoltán nyilatkozatait, és hangsúlyozta: a kormányszóvivőnek a Magyar Nemzettel és nem a Fidesszel van vitája. Révész "szánalmasnak" minősítve Gál J. Zoltán "újabb provokációját".

Minden eszközzel

A Magyar Nemzet szerdai száma újabb részleteket közöl Gál J. Zoltán lakásügyéről. A lap tudni véli, hogy a kormányszóvivő lakásának árával törlesztett a Hunyadorom luxuslakópark beruházója egy több mint harmincmillió forintos tartozást az MSZP-hez több szálon kötődő Wallis Rt. cége felé. Gálnak így az édesanyjának korábban vezető beosztást nyújtó társasággal kell rendeznie a számlát. A szóvivővel, állítja az újság, különmegállapodást kötöttek a budai luxuslakásról.

Gál J. erre a Napkeltében úgy reagált: a Magyar Nemzet képtelen értelmezni a szerződését, amelyben van ugyan utalás kedvezményes lakásszerződésre, de ezt nem kötötték meg. "Minden eszközzel meg fogom, védeni a saját tisztességemet és igazamat" - mondta a kormányszóvivő.

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten