Sára, Márió
2 °C
6 °C

Gallup: meglepődtünk a megszorításokon

2006.08.02. 19:00
Minden negyedik magyar szerint a megszorítások összhangban állnak a kampányban tett ígéretekkel, áll a Gallup legfrissebb felmérésben. A tanult és gazdag emberek számítottak a leginkább a kormány intézkedéscsomagjára.

Az ország háromnegyede a választás előtt tett ígéretek alapján másra számított, mint ami a Gyurcsány-kormány intézkedéscsomagjában szerepel, áll a Gallup Intézet júliusi felmérésében. Arra a kérdésre, hogy a mostanában bejelentett intézkedéscsomag összhangban áll-e a választás előtti ígéretekkel 71 százalék nemmel felelt, 23 százalék igennel, a többiek nem tudják, vagy nem válaszoltak.

A közvéleménykutató szerint három válaszadóból kettő személy szerint sem számított a bejelentett mértékű megszorításokra. A felsőfokú végzettségűek és a gazdagabbak számítottak rá, az alapfokú, és részben a csak középfokú iskolai végzettségűek, illetve az átlagos, vagy az alatti jövedelemmel rendelkezők viszont meglepetéssel vették tudomásul.

A megkérdezettek 48 százaléka arra emlékszik, hogy a Fidesz a gazdaság rendbetételére azonnali megoldást javasolt, míg az MSZP javaslataira csak minden negyedik válaszoló tudott visszaemlékezni.