Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A pápa áldását kérte Radics a melegfelvonulásra

2002.06.18. 14:23
Politikusokat, köztük Medgyessy Pétert és Orbán Viktor is meghívott a Meleg Büszkeség Napjára a fesztivált megnyitó Radics Péter. A homoszexualitását tavaly nyár óta nyíltan felvállaló washingtoni tudósító szerint a rendezvény célja, hogy megmutassa az embereknek: a melegek nem többletjogokat, hanem jogegyenlőséget követelnek.
Radics Péter, az MTV washingtoni tudósítója, aki homoszexualitását tavaly nyilvánosan is elismerte, köszöntőt mond a június 27-én 18 órakor kezdődő megnyitón a Gutenberg Művelődési Otthonban. A VII. Magyar Meleg és Leszbikus Fesztivált és a Meleg Büszkeség Napjának felvonulását Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere nyitja meg. A rendezvényre Radics levélben meghívott 77 magyar közszereplőt - többek között Medgyessy Pétert, Orbán Viktort, a homoszexualitást alkalmanként nyíltan elítélő Csurka Istvánt és Ari Fleischert, George W. Bush amerikai elnök szóvivőjét is.

A Fesztivál harmadik napján, azaz 29-én, 16 órától rendeznek parádés menetet a Felvonulási téren.

Isten, haza család

- Nem arra vagyok büszke, hogy homoszexuális vagyok, hanem arra, hogy egyenes emberként élek - áll Radics MTI-hez eljuttatott levelében. A tudósító mélyen vallásos emberként - a közszereplőkhöz szóló meghívásában megemlíti: élete viszontagságaiban az "Isten, haza, család" hármas mottója jelenti a vezérfonalat - a pápa áldását kérte a melegfelvonulás útvonalára.

Jogegyenlőséget követelnek

Radics szerint a rendezvény célja annak bemutatása, hogy a melegek nem több, csak egyenlő jogokat akarnak. A tudósító arra kéri a meghívott hírességeket, hogy megjelenésükkel támogassák ezeknek a céloknak az elérését. - Meggyőződéssel hiszek abban, hogy bizonyos dolgokban mindenki egyet tud, és egyet kell, hogy értsen egy civilizált hazában, és ilyen ügy a homoszexuálisok ügye is, amelyet sokan, sokszor akartak politikai céljaikra elvtelenül fölhasználni - írja Radics meghívójában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!