Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Fidesz-MSZP üzengetés

2001.07.22. 21:50
Deutsch Tamás szerint Medgyessy Péter másfélszeresére emelné a gáz árát. Az MSZP szerint Deutsch hazudik. A szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatát pártközlemények követték.
Deutsch Tamás véleménye szerint a szocialisták gazdaságpolitikájában egy újabb Bokros-csomag terve körvonalazódik; a Fidesz alelnöke szombaton az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, hogy erre utal az MSZP miniszterelnök-jelöltjének pénteki, Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozata is.

Az interjúban Medgyessy Péter úgy kijelentette: nem ért egyet a kormány energiaár-emelési politikájával; mint mondta, a szocialista párt az infláció csökkenéséért küzd, és nem kíván rejtett inflációs nyomást gerjeszteni, az árakba beavatkozni. Rövidtávon valamennyit fel kell áldozni az erőteljes gazdasági növekedésből az infláció leküzdése érdekében.

Deutsch Tamás szerint a szocialista miniszterelnök-jelölt ezzel a kijelentésével valójában egy 40-50 százalékos gázár-emelésre tett ígéretet az MSZP kormányra kerülése esetére. A Fidesz alelnöke ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy egy ilyen intézkedés jelentősen visszafogná a gazdasági növekedést, újra lendületbe hozná az inflációt, és mindez a családi háztartásokra elviselhetetlen terheket róna.

Az Magyar Szocialista Párt gazdasági kabinetje vasárnap közleményben reagált a Fidesz - Magyar Polgári Párt gázáremelés-ügyben közzétett állásfoglalására. A dokumentum szerint "a Fidesz ígéreteinek elmaradását hazugsággal és rémhírterjesztéssel kompenzálja."