Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Menesztették a drogügyi helyettes államtitkárt

2005.03.11. 12:15
Menesztette az esélyegyenlőségi miniszter Gábor Edinát, a kábítószerügyekért felelős helyettes államtitkárt, amíg nem választják ki utódját a közigazgatási államtitkár veszi át feladatait. Gábor Edinát még Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején nevezték ki helyettes államtitkárrá, miután megváltak Topolánszky Ákostól, aki négy éven át felügyelte a területet.

Gábor Edina
Gábor Edina
Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter felmentette beosztásából Gábor Edinát, a kábítószerügyekért felelős helyettes államtitkárt, aki az új tárca létrejöttekor az ifjúsági területet is megkapta. Korábban két helyettes államtitkár felügyelte a két területet. Az Index információi szerint az ifjúsági területen végzett tevékenysége miatt érték bírálatok, mivel ebben a szférában nem rendelkezett túl nagy rutinnal.

Mint ismert Gábor Edinát még Gyurcsány Ferenc nevezte ki sportminiszterként helyettes államtitkárrá. A kormányfő akkor lényegi indokolás nélkül váltotta le Topolánszky Ákost, aki éveken át felügyelte a területet.

Topolánszky menesztésének hírére a szakma egy emberként állt ki az államtitkárért, ennek ellenére menesztették Topolánszkyt, a tisztségre pedig pályázatot hirdettek, amit több jelentkező közül Gábor Edina nyert el. Az Index információi szerint Gábor Edina területeiért az átmeneti időszakban, azaz az új szakember kiválasztásig a közigazgatási államtitkár felel majd.