Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gergényi: menetből számoltuk fel az erőszakos csoportokat

2006.09.20. 07:23
Csaknem száz embert vett őrizetbe a rendőrség a kedd éjjeli utcai harcokban, a sérült rendőrök száma negyedére csökkent hétfőhöz képest. Gergényi főkapitány szerint felkészültek a keddre.

Az előző estéhez képest keddről szerdára virradóra hatékonyabban lépett fel a rendőrség, ennek okát Gergényi Péter, budapesti rendőrfőkapitány abban látja, hogy felkészültek voltak. Gergényi a Nap-keltében emlékeztetett arra, hogy nehéz helyzetben van a rendőrség, hiszen kollégáinak hétfőn az élete volt veszélyben, ezért készültek a kedd éjjelre.


Klikk!

Gergényi szerint kétféle megoldást alkalmaztak keddről szerdára virradóra, amikor négy óra alatt helyreállították a közrendet. Egyrészt igyekeztek a tömegből minél hamarabb kiemelni a garázdákat, másrészt úgymond "menetből" számolták fel az erőszakosabb csoportokat. Ezzel valószínűleg a lovasrohamokra és a (gyalogos) rohamrendőrök egységesebb fellépésre utalt a főkapitány.

A keddi akciók során kevesebb rendőr sérült meg, mint hétfőn, amikor száz fölött volt a sebesültek száma. Gergényi adatai szerint most 24 sérült van (bár még nem véglegesek az adatok). A 24-ből húszan könnyebben, négyen súlyosan sebesültek meg.

A főkapitány szerint sokat segített nekik az, hogy a miniszterelnök minden támogatást és segítséget megígért a rendőrségnek az összecsapások felszámolására. A főkapitány szerint erőszakos embereket, garázdákat vettek őrizetbe, összesen 98-at. Nekik csak a nevét tudják, az, hogy kik ők, és mit akarnak tulajdonképpen, azt egyelőre vizsgálják - magyarázta a rendőrfőkapitány.