Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Grespik udvariasságból egy hetet ad Orbánnak

2002.03.29. 13:08
Udvariasságból április 8-áig adott időt Grespik László a miniszterelnöknek, hogy visszavonja az őt felmentő határozatát, pert csak ezután indít. - A kormányfő már döntött, reagált erre Borókai Gábor kormányszóvivő.
Grespik László udvariasságból még egy hetet adott Orbán Viktor miniszterelnöknek arra, hogy visszavonja alkotmánysértő határozatát - nyilatkozta az Indexnek a Fővárosi Közigazgatási Hivatal nemrégiben menesztett vezetője.

Abban az esetben, ha április nyolcadikáig mégsem vonná vissza a kormányfő a hivatalvezető vezetői megbízatásának visszavonását, Grespik László kénytelen lesz polgári peres eljárást indítani a Magyar Köztársaság miniszterelnöke ellen. Ebben a perben pedig majd csupán egyetlen dolgot kér munkaügyi bíróságtól: állapítsa meg, hogy jogsértő a felmentése- nyilatkozta lapunknak Grespik László.

Grespik még nem döntött, mire költi a pénzt

Grespik László elmondta azt is, hogy nem áll szándékában a miniszterelnöktől kártérítést kérni. (Ügyvédje tegnap kérdésünkre még úgy nyilatkozott, hogy ha perre kerülne a sor, akkor a törvény szerint járó kártérítést is kérnék.) Az azóta sokat vitatott egyezség alapján kapott 10 millió forintos kártérítéssel kapcsolatban Grespik László nem tudta megmondani mit kezd majd a pénzzel, ha megkapja. - De hiszen a nő sem tudja megmondani milyen ruhát vesz majd, csak a vásárlás végén tud válaszolni arra, hogy mit is vett meg - érvelt Grespik László. Tehát az is hetek, de lehet, hogy hónapok múlva dől csak el, mire költi a 10 milliót.

- Nem merül és nem is merült fel az, hogy a miniszterelnök esetleg visszavonná a korábbi határozatát - nyilatkozta megkeresésünkre Borókai Gábor kormányszóvivő. A kormányfő már döntött - tette hozzá. Állunk elébe, ha emiatt Grespik László bírósághoz kíván fordulni - fogalmazott a kormányszóvivő.