Judit
3 °C
7 °C

Grespik udvariasságból egy hetet ad Orbánnak

2002.03.29. 13:08
Udvariasságból április 8-áig adott időt Grespik László a miniszterelnöknek, hogy visszavonja az őt felmentő határozatát, pert csak ezután indít. - A kormányfő már döntött, reagált erre Borókai Gábor kormányszóvivő.
Grespik László udvariasságból még egy hetet adott Orbán Viktor miniszterelnöknek arra, hogy visszavonja alkotmánysértő határozatát - nyilatkozta az Indexnek a Fővárosi Közigazgatási Hivatal nemrégiben menesztett vezetője.

Abban az esetben, ha április nyolcadikáig mégsem vonná vissza a kormányfő a hivatalvezető vezetői megbízatásának visszavonását, Grespik László kénytelen lesz polgári peres eljárást indítani a Magyar Köztársaság miniszterelnöke ellen. Ebben a perben pedig majd csupán egyetlen dolgot kér munkaügyi bíróságtól: állapítsa meg, hogy jogsértő a felmentése- nyilatkozta lapunknak Grespik László.

Grespik még nem döntött, mire költi a pénzt

Grespik László elmondta azt is, hogy nem áll szándékában a miniszterelnöktől kártérítést kérni. (Ügyvédje tegnap kérdésünkre még úgy nyilatkozott, hogy ha perre kerülne a sor, akkor a törvény szerint járó kártérítést is kérnék.) Az azóta sokat vitatott egyezség alapján kapott 10 millió forintos kártérítéssel kapcsolatban Grespik László nem tudta megmondani mit kezd majd a pénzzel, ha megkapja. - De hiszen a nő sem tudja megmondani milyen ruhát vesz majd, csak a vásárlás végén tud válaszolni arra, hogy mit is vett meg - érvelt Grespik László. Tehát az is hetek, de lehet, hogy hónapok múlva dől csak el, mire költi a 10 milliót.

- Nem merül és nem is merült fel az, hogy a miniszterelnök esetleg visszavonná a korábbi határozatát - nyilatkozta megkeresésünkre Borókai Gábor kormányszóvivő. A kormányfő már döntött - tette hozzá. Állunk elébe, ha emiatt Grespik László bírósághoz kíván fordulni - fogalmazott a kormányszóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?