Márk
13 °C
28 °C

Újra lesz kabinetfőnöke Gyurcsánynak

2006.11.04. 12:16
A takarékoskodás zavaros feladatkörmegosztást okozott a miniszterelnökség környékén. Ha visszaállítják a nyáron megszüntetett kabinetfőnökséget, Gál J. Zoltán lehet a befutó.

A miniszterelnökhöz közelálló forrásból a Népszava úgy értesült, a kormányfő várhatóan decemberben dönt arról, hogy az eddigi tapasztalatok alapján 2007. január elején-közepén visszaállítja a kormányalakításkor megszüntetett kabinetirodát és a kabinetfőnöki pozíciót.

Ezeket a kormányzati takarékosság jegyében szüntették meg, de a döntés az Index információi szerint nem vált be. A hiányzó kabinetfőnökség feladatai ugyanis megosztódtak a Kormányzati Kommunikációs Központ (KKK), a miniszterelnök sajtóirodája és a kormányszóvivő között, a megosztás viszont a felelősségi körök tisztázatlanságához vezetett.

Az Index úgy tudja, hogy a kabinetfőnöki poszt várományosa Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal általános politikai államtitkára.

Gál J. Zoltán jelenleg az augusztusban átszervezett 87 fős KKK-t is vezeti. A nyári központosításnak köszönhetően Gál J. vezénylete alá került a közvélemény-kutatások, a sajtóelemzések koordinációja, és az ő felügyelete alatt álló KKK végzi a miniszterelnök közszereplései, valamint az állami ünnepségek szervező munkáját is.

Korábbi sajtóinformációk szerint arról is szó esett, hogy a KKK élére Szigetvári Viktor kerül. A miniszterelnöki sajtóirodát László Boglár, korábbi kormányszóvivő vezeti.

A nyáron bejelentett átszervezést követően vette át Batiz András helyét Danks Emese, aki viszont a háttérbe vonult kormányszóvivő addigi szerepkörénél sokkal szükebben látja el a posztot.