Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Globalizációellenes akció a Lánchídnál

2002.06.18. 14:09
Tiltakozó transzparenst helyeztek el globalizációellenes csoportok az Alagútra, így harcolva a kapitalizmus szimbólumának tartott Világbank ellen. A Világbank huszonöt civilszervezettel tart műhelytalálkozót a kitermelő iparágak helyzetéről.
Tiltakozó transzparenst helyeztek el a Világbankkal szembenálló globalizációellenes aktivisták Budapesten, az Alagút Pest felöli oldalán kedden. A "világbankár" feliratú transzparenst a helyszínen tartózkodó rendőrök negyed órán belül eltávolították - az akciót ugyanis nem engedélyeztették a szervezők.

Kattintson a nagyításhoz

A tucatnyi aktivista a Világbank és a vele együttműködő civil szervezetek budapesti műhelytalálkozójának kapcsán fejezte ki ellenérzéseit a nemzetközi szervezettel szemben. Keddtől péntekig a kitermelő iparágak - mint amilyen a bányászat is - problémáját tárgyalják a kelet-európai régió civil szervezetei. A konferencián - mellyel párhuzamosan a radikálisabb nem-kormányzati szervezetek ellenkonferenciát is tartanak - huszonöt együttműködő civil szervezet vesz részt.
Galériánk a demonstrációról itt>>