Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Globalizációellenes akció a Lánchídnál

2002.06.18. 14:09
Tiltakozó transzparenst helyeztek el globalizációellenes csoportok az Alagútra, így harcolva a kapitalizmus szimbólumának tartott Világbank ellen. A Világbank huszonöt civilszervezettel tart műhelytalálkozót a kitermelő iparágak helyzetéről.
Tiltakozó transzparenst helyeztek el a Világbankkal szembenálló globalizációellenes aktivisták Budapesten, az Alagút Pest felöli oldalán kedden. A "világbankár" feliratú transzparenst a helyszínen tartózkodó rendőrök negyed órán belül eltávolították - az akciót ugyanis nem engedélyeztették a szervezők.

Kattintson a nagyításhoz

A tucatnyi aktivista a Világbank és a vele együttműködő civil szervezetek budapesti műhelytalálkozójának kapcsán fejezte ki ellenérzéseit a nemzetközi szervezettel szemben. Keddtől péntekig a kitermelő iparágak - mint amilyen a bányászat is - problémáját tárgyalják a kelet-európai régió civil szervezetei. A konferencián - mellyel párhuzamosan a radikálisabb nem-kormányzati szervezetek ellenkonferenciát is tartanak - huszonöt együttműködő civil szervezet vesz részt.
Galériánk a demonstrációról itt>>

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!