Benedek
-5 °C
5 °C

Herényi már lemondott Gémesiről

2006.05.02. 08:36
Lemondott Gémesi Györgyről Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője szerint a Fideszhez közeli MDF-esről a választók is véleményt alkottak, amikor kiszavazták a parlamentből. Vasárnap Hock Zoltán MDF elnökhelyettes még marasztalta Gémesit.

Gémesi György várhatóan távozik az MDF-ből, erősítette meg a Napkelte adásában Herényi Károly, a párt frakcióvezetője. "sajnálom, eltöltöttünk mi Gémesi Gyurival 15 évet együtt a politika sodrában, de azért ez szükségszerű" - válaszolta a műsorvezető kérdésére Herényi.

Gémesi vasárnap este az ATV kereskedelmi televízióban jelentette be, hogy kedden dönt távozásáról.

Herényi szerint a választásokon körzetében meglepetésre veszítő gödöllői polgármester és az MDF elnöke, Dávid Ibolya között személyi konfliktus alakult ki, mert Gémesi nem tudta elfogadni Dávid elnöki módszereit. Másrészt az MDF "elindult egy úton", amit többek, "és úgy látszik Gémesi György sem" tudtak követni.

"Szükségszerű volt ez a lépés azért is, mert először a választók jelentős része mondott nemet erre a fajta stílusra, amelyet Gémesi György képvisel, és hát most ő erre nyilván így válaszol" - mondta Herényi. Arra a kérdésre, hogy az önkormányzati választáson Gémesi György közös MDF-Fidesz-KDNP támogatással indul-e, az MDF frakcióvezetője úgy válaszolt: ilyen döntés nem született. Hozzátette: ezt nem tervezik, az MDF önállóan fog indulni.

Gémesi György vasárnapi nyilatkozata szerint nem lépne át a Fideszbe. Vasárnap az MDF elnökhelyettese, Hock Zoltán még sajnálkozott Gémesi elvesztése miatt, nyilatkozatából úgy tűnt, az MDF marasztalná a politikust. . "Biztos vagyok benne, hogy Gémesi György és az MDF is mindent megtesz majd azért, hogy a politikus ősszel újra megszerezze a város polgármesteri posztját" - mondta az MDF elnökhelyettese.