Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Rehabilitálták a mentőszolgálat főigazgatóját

2003.10.09. 14:57
Míg Csehák Judit kirúgta, Kökény Mihály most rehabilitálta Göbl Gábort, az OMSZ volt főigazgatóját. Bűncselekményt a volt és a jelenlegi egészségügyi miniszter szerint sem követett el a mentősök főnöke. Göbl kirúgása után pert indított, de most elállt keresetétől.
Rehabilitálta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábban felmentett főigazgatóját Kökény Mihály egészségügyi miniszter. Göbl Gábort július végén mentette fel Kökény elődje, Csehák Judit az OMSZ-nél tapasztalt szabálytalanságok miatt.

Göbl tagadta felelősségét, munkaügyi pert kezdeményezett a minisztériummal szemben. A perre azonban már nem kerül sor, mivel a rehabilitált főigazgatót az OMSZ tudományos ész oktatói főigazgató helyettesének kinevező Kökény abban állapodott meg Göbllel, hogy a volt főigazgató eláll a keresettől.

Kökény szerint ugyan "előfordultak szabálytalanságok, de bűncselekmény gyanúja sem most, sem korábban nem merült fel". "Soha nem volt kétséges Göbl Gábor emberi tisztessége és szakmai hozzáértése" - indokolta döntését az egészségügyi miniszter.

A vádak alól felmentett igazgató elfogadta Kökény felkérését, mert "szeretne értelemes, szakmai munkát végezni", és reméli, hogy hasznára lehet a szervezetnek.