Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gógl miatt borulhat a jobboldali szövetség Fehérváron

2002.08.02. 13:12
Gógl Árpádot indítaná polgármester-jelöltként Székesfehérváron a Fidesz országos vezetése, bár a párt helyi szervezete korábban támogatásáról biztosította Nagy Istvánt, a jobboldali szervezetek közös jelöltjét. Az MDF külön jelöltet indít, ha a Fidesz ragaszkodik a volt egészségügyi miniszter indításához.
Bár a városi polgári körök és az MDF helyi szervezete mellett a Fidesz székesfehérvári szervezete is támogatásáról biztosította, Nagy István helyett mégis Gógl Árpád, a város fideszes országgyűlési képviselője indul Székesfehérvár polgármesteri címéért a helyhatósági választásokon.

Önállóan indul az MDF?

Amennyiben valóban Gógl Árpádot jelöli a Fidesz, az MDF felbontja az együttműködést és önálló jelöltet indít a választásokon - nyilatkozta az albamagnak Ferenczy Géza, az MDF székesfehérvári szervezetének elnöke. Az internetes lap értesülései szerint szerdán egész napos tárgyalások folytak Gógl, illetve a Fidesz és az MDF helyi szervezetei között a jelöltállításról - eredménytelenül.

Gógl szerint helyben kell dönteni

Nagyot júniusban támogatásáról biztosította a Fidesz helyi szervezete is, valamint a Polgári Körök Egyesület Székesfehérvárért szervezet is, nem foglalt állást azonban a jelölésről egy másik fehérvári polgári egyesület, a Lakóterületi Egyesületek Szövetsége (LESZ). "A polgári oldal jelöltjének személye csak a jövő héten dől el" - nyilatkozta az albamagnak Gógl Árpád, hozzátéve, hogy erről nem a Fidesz országos vezetése, hanem a helyi szervezetek döntenek majd.

Nagy közel fél éve folytat kampányt Székesfehérváron, több millió forintos költséggel. Gógl ellenben sikeresen szerepelt az országgyűlési választásokon a székesfehérvári 2. körzet Fidesz-MDF jelöltjeként. Az MSZP az SZDSZ-szel közösen Warvasovszky Tihamért indítja újra a választáson.