Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Gógl miatt borulhat a jobboldali szövetség Fehérváron

2002.08.02. 13:12
Gógl Árpádot indítaná polgármester-jelöltként Székesfehérváron a Fidesz országos vezetése, bár a párt helyi szervezete korábban támogatásáról biztosította Nagy Istvánt, a jobboldali szervezetek közös jelöltjét. Az MDF külön jelöltet indít, ha a Fidesz ragaszkodik a volt egészségügyi miniszter indításához.
Bár a városi polgári körök és az MDF helyi szervezete mellett a Fidesz székesfehérvári szervezete is támogatásáról biztosította, Nagy István helyett mégis Gógl Árpád, a város fideszes országgyűlési képviselője indul Székesfehérvár polgármesteri címéért a helyhatósági választásokon.

Önállóan indul az MDF?

Amennyiben valóban Gógl Árpádot jelöli a Fidesz, az MDF felbontja az együttműködést és önálló jelöltet indít a választásokon - nyilatkozta az albamagnak Ferenczy Géza, az MDF székesfehérvári szervezetének elnöke. Az internetes lap értesülései szerint szerdán egész napos tárgyalások folytak Gógl, illetve a Fidesz és az MDF helyi szervezetei között a jelöltállításról - eredménytelenül.

Gógl szerint helyben kell dönteni

Nagyot júniusban támogatásáról biztosította a Fidesz helyi szervezete is, valamint a Polgári Körök Egyesület Székesfehérvárért szervezet is, nem foglalt állást azonban a jelölésről egy másik fehérvári polgári egyesület, a Lakóterületi Egyesületek Szövetsége (LESZ). "A polgári oldal jelöltjének személye csak a jövő héten dől el" - nyilatkozta az albamagnak Gógl Árpád, hozzátéve, hogy erről nem a Fidesz országos vezetése, hanem a helyi szervezetek döntenek majd.

Nagy közel fél éve folytat kampányt Székesfehérváron, több millió forintos költséggel. Gógl ellenben sikeresen szerepelt az országgyűlési választásokon a székesfehérvári 2. körzet Fidesz-MDF jelöltjeként. Az MSZP az SZDSZ-szel közösen Warvasovszky Tihamért indítja újra a választáson.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!