Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gógl hamarosan kiköltözik ingyenlakásából

2001.11.22. 12:43
December elsejéig marad miniszterként kapott szolgálati lakásában Gógl Árpád, az egészségügyi tárca korábbi első embere, aki kinevezése után egy évvel költözhetett a budai Várban lévő 142 négyzetméteres luxuslakásba. A vonatkozó szabályok szerint három hónap után kellett volna elhagynia a lakást, de arra hivatkozva maradt, hogy ő lesz a Nemzeti Egészségvédelmi Kht. ügyvezetője. Bár Gógl tervét utódja, Mikola István megfúrta, a volt miniszter nem sietett a költözéssel.
Miniszteri posztjáról való távozása után tizenegy hónappal még mindig Úri utcai szolgálati lakásában lakik Gógl Árpád volt egészségügyi miniszter, illetve családja. A 142 négyzetméteres lakás bérlőkijelölési jogát az Egészségügyi Minisztérium vásárolta meg még 1999-ben. A volt miniszter lakhelyéül szolgáló ingatlant ezt követően több mint tízmillió forintért alakíttatta luxuslakássá a tárca.

Késett a miniszter költözése

Gógl idén január elsejével távozott hivatalából, de amint az Index még az év elején részletesen beszámolt, az egykori orvos lemondása után nem fontolgatta a költözködést. A vonatkozó jogszabályok szerint három hónapja lett volna a távozásra Góglnak, de arra hivatkozva maradt, hogy ő lesz a tárca által alapított Nemzeti Egészségvédelmi Kht. ügyvezetője, s e tisztségéből adódóan továbbra is jár neki az ingyenlakás. A kht. terve hamar lekerült a napirendről, az exminiszter "elcuccolása", mégis váratott magára.

Mikola: A költözködés már folyamatban

Keller László szocialista frakcióvezető-helyettes néhány hete írásbeli választ igénylő kérdést juttatott el a hivatalban lévő egészségügyi miniszterhez, azt tudakolva tőle, "mi a helyzet az Úri utcai szolgálati lakással". Mikola István jelzése szerint a lakásban jelenleg is Gógl Árpád tartózkodik, akivel még 1999-ben kötött bérleti szerződést az I. kerületi önkormányzat vagyonkezelő cége. A tárcavezető szerint elődje kiköltözése már folyamatban van, és várhatóan december elsejével be is fejeződik. A tárca korábban azt mondta: nincsenek különösebb tervei a luxuslakással, a bérlőkijelölési jog ezért vélhetően visszaszáll az önkormányzatra.

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten