Géza
-11 °C
-4 °C

Görgey: A Terror Háza nem megalapozott

2003.03.18. 04:45
"Három barátról beszélünk. Szerintem viszont az a természetes, ha az ember egy felelős pozícióban bizalmasait kéri fel a közös munkára" - nyilatkozta Görgey Gábor kulturális miniszter a Magyar hírlap keddi számában. A Terror Házáról úgy véli, hogy a kiállítás látványos ugyan, de egyoldalú, tudományosan nem megalapozott.
"A távozásomról szóló híreknek semmiféle alapjuk sincs" - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Görgey Gábor kulturális miniszter, aki szerint a tárcánál eredményesen dolgozik, nem tart Medgyessy Péter miniszterelnök májusi értékelésétől. "Nem volt görögtűz és cirkusz, nem tettünk le hetenként alapköveket, viszont a céltudatos konszolidáció botránymentessé tett területeket, és ezek nyomán végre kreatív munka kezdődhetett a műhelyekben" - fogalmazott a kultuszminiszter.

A Magyar Hírlap felvetette: környezetét barátok lepték el, akiknek a miniszter megbízásokat adott. Görgey cáfolta, hogy közvetlen munkatársait, a titkársága volt vezetőjét, a kabinetfőnökét, az államtitkárait korábban ismerte volna, nem úgy tanácsadóit. "Három barátról beszélünk. Szerintem viszont az a természetes, ha az ember egy felelős pozícióban bizalmasait kéri fel a közös munkára" - nyilatkozta a kultuszminiszter.

A Terror Házáról úgy véli, hogy a kiállítás látványos ugyan, de egyoldalú, tudományosan nem megalapozott. Anélkül, hogy a jelenlegi kormányzat el akarná lehetetleníteni az intézményt, Görgey azt tanácsolja, hogy a 20. századi magyarországi terror Tanácsköztársaságtól a nyilas korszakig tartó teljes történetét is fel kellene dolgozni.