Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Képviselő akar lenni a dobáló exfideszes

2006.10.04. 11:28
Goró Oszkár a budapesti, XV. kerületi Fidesz elnökének felszólítása ellenére sem mond le kerületi mandátumáról. László Tamás az MTI-nek szerdán azt mondta: a képviselő tehertétellé vált a számukra. Goró arról tájékoztatta a Fideszt, hogy a másodfokú bíróság már megszüntette a korábban elrendelt házőrizetet.

A rendőrség a Szabadság téri zavargásokban való részvétele miatt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja Goró Oszkárt. A rákospalotai pártelnököt röviddel az MTV ostroma után a Fidesz és a Fidelitas is kizárta tagjai közül, mert az MSZP közzétett egy tévéfelvételt, amelyen felismerhető volt Goró Oszkár, amint dobálta a tévészékházat védő rendőröket.

"Goró Oszkárt kedden este felszólítottam, hogy mondjon le kompenzációs listán szerzett mandátumáról. Szerda reggel felhívott, és azt mondta, nem mond le, mert megilleti az ártatlanság vélelme" - mondta a helyi pártelnök. "Innen kezdve nagy tehertétel számunkra, nem tehetünk semmit" - tette hozzá. "Aki hibázik, aki miatt az egész közösség szenved, az ne kezdjen el nyilatkozgatni, ne küldözgessen diadaljelentéseket sehova, hanem húzza meg magát. Ezt nem tette meg a kérésem ellenére, betelt a pohár" - indokolta döntését László Tamás.

Eddig mi védelmeztük, de Goró Oszkár egy "teljesen önjáró emberré vált", "közösségellenes magatartása van ennek az embernek" - tette hozzá. László Tamás ugyanakkor leszögezte: amennyiben Goró Oszkárt felmenti a bíróság a vádak alól, a képviselő-testületben akkor sem ülhet a Fidesz-frakcióba, csak a függetlenek közé. A Fidesz XV. kerületi elnöke korábban még azt mondta: amíg jogerős bírói ítélet nem születik, addig Goró Oszkárt is megilleti az ártatlanság vélelme, ezért nem tesznek semmilyen lépést a politikus ellen.

Az Index információi szerint Goró arról tájékoztatta korábbi párttársait, hogy egy másodfokú bírósági döntés megszüntette a korábban elrendelt házőrizetét, és elutasította az ügyészség fellebbezését. A ügyben szerettük volna megszólaltatni Goró Oszkárt is, ő azonban elérhetetlen volt mobiltelefonján.