Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gráf az ellenzékkel is együttműködne

2008.04.02. 15:15
Gráf József szerint a szocialistáknak meg lehet és meg is kell próbálniuk a kisebbségi kormányzást, de hosszú távon ez nem megoldás. Az ország érdekében, konkrét ügyekben az SZDSZ mellett az ellenzékkel is meg kell próbálni az együttműködést, mondta az agrárminiszter, az MSZP elnökségi tagja a szerdai kormányülés után.

A legfontosabb feladat most az, hogy megteremtsék a kormány normális működésének feltételeit. Konkrét, az ország számára fontos ügyekben együtt kell működni az SZDSZ-szel és meg kell próbálni az együttműködöst az ellenzéki pártokkal is, mondta Gráf József.

Az agrárminiszter szerint ezek olyan ügyek lehetnek, amelyek fontosak, bárki kerüljön hatalomra. Sokan rossz véleménnyel vannak a politikai elitről, de ez az elit tud felelősségteljesen gondolkodni. Annyira senkinek nem kell a hatalom, hogy tönkretegye az országot - vélekedett a földművelésügyi miniszter.

Arra a kérdésére, hogy mekkora az esély az előrehozott választásokra, a miniszter azt mondta: erről még korai beszélni, de ha a jövő évi költségvetés beterjesztéséig nem sikerül valamilyen konszenzust létrehozni, akkor ez nem kizárható. A miniszter "nagyon komolynak" nevezte a kialakult helyzetet.

Úgy látja, a szocialisták szombaton megkönnyebbültek, mert úgy érezhették, hogy nem ők a felelősek a kialakult helyzetért. Mivel azonban a két párt szétválása miatt nem nőtt lényegesen az MSZP támogatottsága, önkritikusan el kell gondolkodniuk azon, nem hibáztak-e ők is. "Nem lehet az SZDSZ-re verni a balhét, hogy idáig jutott az MSZP" - jelentette ki.

Gráf József kijelentette: a személyével kapcsolatos, a kormányfői posztra vonatkozó találgatásoknak nincs semmi alapjuk. Megjegyezte ugyanakkor: ha ennyi évet eltöltött a politikában, nem szeretné úgy befejezni, hogy összeomlik az a párt, amelynek alapító tagja. Mindent megteszek azért, hogy ez ne így legyen - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?