Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félpercenként lőtt ki könnygázgránátot a rendőrség

2008.03.03. 10:04
Bár a rendőrség bűnüldözési okokból szerette volna titokban tartani, hogy hány könnygázgránátot vetett be 2006. október 23-án, a Fővárosi Ítélőtábla döntése nyomán közölték, hogy 1164 darab gránátot lőttek ki és 769 flakonnyi ingerlő gázt fújtak ki.

A Fővárosi Ítélőtábla még tavaly novemberben döntött úgy, hogy a rendőrség nem titkolhatja, hogy mennyi könnygázt vetettek be a 2006. október 23-ai tömegoszlatáskor.

Az ORFK azzal érvelt, bűnüldözési szempontból nem volna szerencsés közölni ezt az adatot, a bíróság azonban úgy vélte, egy lezajlott rendőrségi akciónál nem létezhetnek ilyen szempontok. A rendőrséget a Túlélés '98 Egyesület perelte be, így az adatokat is ők kapták kézhez.

E szerint könnygázgránátból 1164 darabot lőttek ki az október 23-i tömegoszlatások során, 769 darab négyszáz milliliteres flakont fújtak ki, a literes kiszerelésből további 24 darab fogyott. 2006. október 23-án 10-12 órán át zajlott a rendőrség tömegoszlatása, így átlagban legalább körülbelül félpercenként egy gránátot kilőttek.