György
14 °C
24 °C

Gergényi túlzott keménységéről íratott dolgozatot egy tanár

2006.11.20. 09:12
Gergényi túlzott keménységéről és "pökhendiségéről" kellett dolgozatot írnia egy budapesti gimnázium 10-es diákjainak a tanulók szerint. A tanár nem érti miért probléma ez, de azt tagadja, hogy szempontokat diktált volna.

Gergényi Péter pökhenbdiségéről íratott házidolgozatot diákjaival egy budapesti magyartanár, írja a Magyar Hírlap. Cselényi Péter a glosszaírás rejtelmei címmel tartott órája után több szempontot felsorolva adott házifeladatot diákjainak.

Tanácsai alapján a diákoknak olyan szempontok alapján kellett glosszát írniuk, hogy "túl kemény volt a vasprefektus", rendőrei "túl keményen léptek fel", Gergényi viselkedése "idegességet, pökhendiséget sugárzott".

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó egyik diák elmondta, elvárás volt, hogy kommentálják Gergényi kijelentését, miszerint a rendőrséget ért politikai támadások miatt kéri nyugdíjazását.

Az érintett iskola, a Kempelen Farkas Gimnázium igazgatója beleegyezett, hogy a Hírlap munkatársai felkeressék az iskolát, helyettese, Szabóné Moncz Éva azonban már nem engedte, hogy a lap fotósai dolgozzanak. Szabóné a dolgozatot is rendben levőnek találta, a történetet szerinte csak egy szülő fújta fel.

A tanár, Cselényi Péter szintén nem érti "mi lehet valójában a probléma". Állítása szerint nem is voltak előre meghatározott szempontok, "a gyerekek füzetéből nem lehet kiindulni".