Ágnes
2 °C
11 °C

Kanadába kirándultak a Gresham-ügyben döntő képviselők

2001.12.13. 08:00
A Gresham-palota eladását megszavazó, szocialista és fideszes képviselőkből álló bizottság, az adásvételi szerződés megkötése után, a polgármester vezetésével a beruházó Fejér W. Béla meghívására egy hetet töltött Kanadában - értesült a Magyar Hírlap.
Az V. kerületi önkormányzat hattagú, a Gresham-palota eladását koordináló ad hoc bizottsága az adásvételi alapszerződés aláírása után egy hetet töltött Fejér W. Béla kanadai vállalkozó vendégeként Torontóban. Fejér volt az a vállalkozó, aki a Gresham-palotát megvásárló Gresco Rt. vezérigazgatójaként a szerződésben többek között arra kérte fel Medgyessy Péter cégét, hogy érje el a kerületi szocialista frakciónál a tranzakció támogatását.

A csoportot Karsai Károly polgármester vezette, az utazás célja az volt, hogy a kerületi politikusok meggyőződjenek arról, a kanadai vállalkozó megfelelő pénzügyi garanciákkal rendelkezik a hatalmas luxusberuházás lebonyolításához - értesült a napilap nevük elhallgatását kérő kerületi képviselőktől.

Az 1999 nyár eleji utazást a kanadai vállalkozó finanszírozta a repülőjegyet kivéve, amelynek árát teljes egészében az önkormányzat állta. Az egyhetes utat követően került sor a különböző pénzügyi szerződések kimunkálására, majd aláírására. Az utazásról a Fidesz-frakció vezetője nem kívánt nyilatkozni.