Jenő
-2 °C
6 °C

Besült Grespik mennyköve

2007.05.07. 12:42
A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a Grespik László által Paizs Miklós ellen indított büntetőeljárást, mivel Grespik László nem jelent meg a tárgyaláson. Az ügyvéd börtönbüntetést és egymilliós kártérítést kért.

"Ha a magánvádló nem jelenik meg, azt a vád elejtésének kell tekinteni" - magyarázta a bíró a helyzetet. Kimentésnek azonban még helye van, így olvasóink talán mélyebben is megismerhetik a történetet, ha az ügyvéd megfelelő indokot hoz fel távolmaradására, és folytatódik a procedúra.

Paizs Miklós Balra át! című dalában két negatív jelző szerepelt az ismert ügyvédről. Az egyik szinonímái közé tartozik például a 'bárdolatlan', 'közönséges', 'faragatlan', 'bunkó'. A másikéba többek között a 'gyengelméjű', 'bolond', 'hülye', 'félkegyelmű'.


Paizs Miklós

A két fejezés használata miatt Grespik László büntetőeljárást kezdeményezett, és becsületsértés miatt "elrettentő mértékű" börtönbüntetést kért, majd keresetét kiegészítve egymillió forintos kártérítést is követelt.

A békéltető eljárásban - Paizs beszámolója szerint - Grespik úgy nyilatkozott: nem lát lehetőséget arra, hogy megbocsássa az őt ért sérelmet. Bár 68-ban - amikor még csak négyéves volt - még kenyeret dobott vissza, de ma már inkább azt vallja: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza mennykővel".

Paizs Miklós szokásához híven hosszú beszéddel készült a tárgyalásra, melynek végén annak kimondását kérte volna a bíróságtól, hogy közszereplők lehülyézése alkotmányos jog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?