Judit
3 °C
7 °C

Grespik még több kártérítést akar

2002.03.28. 14:32
Egy napon belül eldől, hogy tényleg beperli-e Grespik László Orbán Viktor miniszterelnököt. A Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője megbizatásának visszavonása kapcsán becsületsértés miatt indítana eljárást, amelyben jelentős összegű kértérítést is követelne.
A következő 24 órán belül eldől, hogy beperli-e Orbán Viktor miniszterelnököt becsületértés miatt és jelentős összegű kártérítésért Grespik László - értesült az Index. A kormányfő ugyanis jogellenesen mentette fel a közigazgatási hivatal vezetőjét, akinek így a törvény értelmében lehetősége nyílik erre az újabb jogi lépésre - tudtuk meg Varga Tamástól, Grespik jogi képviselőjétől.

Varga Tamás kijelentette, ők továbbra is jogi úton szeretnék rendezni a mostani helyzetet, még akkor is, ha a másik fél nyilvánvalóan nem ezt teszi. A tárgyalási jegyzőkönyv módosítását pedig nem csak a hivatal jogi képviselője, hanem Grespik László is kéri. Abban ugyanis félreérthetően szerepel az, hogyan is jött létre az egyezség. Úgy tűnik, mintha a felek maguktól állapodtak volna meg, ezzel ellentétben viszont az ügyen eljáró bírónő szólította fel háromszor is a feleket arra, hogy kössenek egyezséget. Így született meg az a megállapodás, amit a bíróság is jóváhagyott. Az ugyanis minden törvény követelménynek megfelelt: a felek érdekeit tükrözte és igazodott a hatályos jogszabályokhoz -tette hozzá Varga.

Az azóta sokat vitatott egyezség pénteken született a Fővárosi Munkaügyi Bíróság előtt, amikor Grespik László és a Fővárosi Közigazgatási Hivatal peren kívül megegyezett arról, hogy Grespiket visszahelyezik állásába, sőt még 10 milliós kártérítést is kap. Grespik azonban nem örülhetett régi-új állásának, mert néhány órával később a miniszterelnök visszavonta vezetői megbizatását. Grespik László ügyvédjétól úgy tudjuk, hogy, még nem kapták kézhez a miniszterelnök intézkedéséről szóló határozatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?