Orsolya
10 °C
21 °C

Grespik még több kártérítést akar

2002.03.28. 14:32
Egy napon belül eldől, hogy tényleg beperli-e Grespik László Orbán Viktor miniszterelnököt. A Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője megbizatásának visszavonása kapcsán becsületsértés miatt indítana eljárást, amelyben jelentős összegű kértérítést is követelne.
A következő 24 órán belül eldől, hogy beperli-e Orbán Viktor miniszterelnököt becsületértés miatt és jelentős összegű kártérítésért Grespik László - értesült az Index. A kormányfő ugyanis jogellenesen mentette fel a közigazgatási hivatal vezetőjét, akinek így a törvény értelmében lehetősége nyílik erre az újabb jogi lépésre - tudtuk meg Varga Tamástól, Grespik jogi képviselőjétől.

Varga Tamás kijelentette, ők továbbra is jogi úton szeretnék rendezni a mostani helyzetet, még akkor is, ha a másik fél nyilvánvalóan nem ezt teszi. A tárgyalási jegyzőkönyv módosítását pedig nem csak a hivatal jogi képviselője, hanem Grespik László is kéri. Abban ugyanis félreérthetően szerepel az, hogyan is jött létre az egyezség. Úgy tűnik, mintha a felek maguktól állapodtak volna meg, ezzel ellentétben viszont az ügyen eljáró bírónő szólította fel háromszor is a feleket arra, hogy kössenek egyezséget. Így született meg az a megállapodás, amit a bíróság is jóváhagyott. Az ugyanis minden törvény követelménynek megfelelt: a felek érdekeit tükrözte és igazodott a hatályos jogszabályokhoz -tette hozzá Varga.

Az azóta sokat vitatott egyezség pénteken született a Fővárosi Munkaügyi Bíróság előtt, amikor Grespik László és a Fővárosi Közigazgatási Hivatal peren kívül megegyezett arról, hogy Grespiket visszahelyezik állásába, sőt még 10 milliós kártérítést is kap. Grespik azonban nem örülhetett régi-új állásának, mert néhány órával később a miniszterelnök visszavonta vezetői megbizatását. Grespik László ügyvédjétól úgy tudjuk, hogy, még nem kapták kézhez a miniszterelnök intézkedéséről szóló határozatot.